• Vliegende Hollander by night

10 tips voor brugklassers

Het is weer september, de introductiedagen zitten er op en de lessen zijn van start gegaan. We vroegen op facebook of er nog tips zijn, zodat het nieuwe schooljaar goed kan beginnen. We hebben al jullie mooie tips voor de brugklassers op een rijtje gezet:

🔸”Vooral GENIETEN van dit leuke schooljaar!!!”

🔸”Mijn tip is gewoon om lekker jezelf te zijn!! 👍🏼💁🏼”

🔸”Begin met plannen en organiseren! Dan kom je er wel! En wees lief voor elkaar!”

🔸”Blijf vooral jezelf en bij je eigen keuzes en laat je niet mee slepen in de keuzes en meningen van anderen”

🔸”Als advies aan startende leerlingen zou ik zeggen, fiets op voorhand als eens de weg naar school. Dan weet je hoe lang je erover doet en uiteraard hoe je moet fietsen en waar extra op te letten in het verkeer. En als je het met een vriendje of vriendinnetje doet is het nog leuk en gezellig ook!”

🔸”Tip: leg alvast in de avond je spullen klaar voor de volgende dag. Dan moet je niet haasten in de ochtend.”

🔸”De gouden tip is “laat het los” hoe moeilijk ook maar laat het komen zoals het gaat en PROBEER jezelf niet druk te maken over wat komen gaat. Iedere brugklasser is zenuwachtig en voor iedereen is het nieuw! na de eerste paar weken weet je hoe alles reilt en zeilt en kom je in je element en na het eerste jaar weet je echt niet meer beter dus iedereen veel succes”

🔸”Ook al maak je de eerste dag geen nieuwe vrienden, dit komt van zelf wel. Blijf jezelf en zie dit weer als een nieuwe start! Iedereen zal even moeten wennen en alleen ben je nooit. En die leraren? Die vallen best wel mee hoor. Ze zijn er juist om je te helpen en zijn er voor je wanneer je ze nodig hebt. Succes!”

🔸”Blijf zo lekker enthousiast, eerlijk en nuchter en ga voor jouw doel!
Mijn tip voor iedereen: doe je best en haal alles eruit wat binnen jouw kunnen ligt,weet dat de lat voor jullie hoger is dan toen in mijn tijd ( nu met al die rare niveaus)maar vergeet ook niet jong te zijn dus zoek een balans tussen plezier en leren”

🔸”Mijn tip: Laat je vooral niet gek maken, je bent goed zoals je bent. Welk niveau je ook behalen kan of wil, iedereen is gelijk en belangrijk!
Geniet ervan en help je medestudenten samen is het een stuk gezelliger dan alleen. #doesislief

🔸”Geniet ervan je bent maar één keer jong, maar geniet met mate zodat je ook je focus op je leerwerk kan hebben😉 luister naar tips en adviezen van anderen maar probeer er zelf een mooie middenweg in te vinden! Koop een agenda zodat je kan leren plannen en organiseren dit zorgt voor rust in je koppie! Schroom niet om hulp te vragen… deze hulpposten zijn er niet voor niets😉 maar vooral geniet van alle nieuwe indrukken🎉”