• Vliegende Hollander by night

10x evenementen 1e weekend oktober

Druk, druk, druk! Je hoeft je het eerste weekend van oktober zeker niet te vervelen in Terneuzen en omstreken. Er is voor kinderen, ouderen, sportievelingen én viervoeters wat te beleven. Wij hebben een opsomming gemaakt van alle evenementen dit weekend:

Vrijdag 4 oktober

Terneuzen PROOST! 🥂 Vrijdag 4 oktober is het tijd voor de derde editie van de Wijnroute door Terneuzen. Een wijntje in de ene hand, en een hapje in de ander; PROOST! (uitverkocht)

Zaterdag 5 oktober

Zaterdag 5 oktober van 9.30u tot 12u organiseert stichting SHAKI een (winter)kleding- en speelgoedmarkt🧸 in het Lodewijkcollege(Zeldenrust). De toegang is gratis, dus kom gezellig rond snuffelen.

Voor Altied Jong festival in centrum Axel op zaterdag 5 oktober van 10.30u tot 16u. Je bent zo jong als je je voelt!👵👴Zing vrolijk mee met de sing-a-long of de voetjes van de vloer tijdens een volksdans. Je kunt genieten van de laatste trends bij een modeshow van lokale ondernemers, of de klederdracht van toen nog eens bewonderen op de catwalk. Verder is er een mix van kraampjes van diverse ondernemers, van (streek)producten tot informatie over leuke activiteiten voor de vitale 60 plusser. Bekijk hier de flyer:

Natúúrlijk kunnen we de trouwe viervoeters dit weekend niet vergeten, want het  is dierendag🐾!  Dierenwereld XL organiseert zaterdag 5 oktober een kinderfeest volledig in het thema van dierendag. Het duurt van 12u tot 16u. Ook zijn er héél veel aanbiedingen. Bekijk hier het volledige programma van Dierenwereld XL. Zaterdag 5 oktober organiseert PetsPlace Boerenbond Terneuzen van 12u tot 17u ook allerlei activiteiten. Zet jouw huisdier deze dag eens lekker in het zonnetje en maak gebruik van de GRATIS dogwash of laat hem heerlijk brunchen bij de hondenbrunch. Bekijk hier het volledige programma van Petsplace:

Op 5 oktober 2019 is er de “Mossel Race” zeilwedstrijd op de Westerschelde. De locaties zijn Everingen, Zuid Everingen en de Pas van Terneuzen. Tijd: 11u tot 17u. ⛵️

Op 5 oktober 2019 van 11.00 tot 15.00 is het weer open huizen dag! Laat mensen jouw huis zien of bezichtig zelf een huis. Makelaars als Vermeulen makelaardij, Smolders makelaars en Wooncoach doen mee, dus ga snel kijken of jouw droomhuis er tussen staat!

Garage Sale! Zaterdag 5 oktober vindt er in Sas van Gent de grootste garage sale van Zeeland plaats van 8 u tot 16u. Er is een toeristenroute, een ‘rommelroute’ en twee normale routes. Bekijk HIER de routes en meer informatie over de sale.

Op 5 oktober 2019 organiseert popkoor EigenWijs weer een korenroute door het centrum van Terneuzen. Er komen op deze dag koren uit Zeeland, België, Brabant en de Randstad naar het centrum van Terneuzen om hier op verschillende podia op te treden, allemaal met hun eigen stijl.👯‍♀️Het ene koor treedt op met 3 mensen en het andere koor bestaat uit 65 (!) leden. De locaties zijn: de markt, Porgy & Bess, Nieuwstraat, De Pit / Podium in Terneuzen, Grote kerk, Thuishaven, café de Vriendschap en de Vliegende Hollander.. De korenroute begint om 12.30 uur en eindigt om 17.30 uur. Dus zingen maar!

De locaties van de korenroute.

Je kan ook op zaterdagavond 5 oktober een kijkje gaan nemen bij Porgy en Bess, want hier treedt de Britse bluesgitarist Danny Bryant op vanaf 20.30u! Dat wordt swingen! Koop HIER je kaartje.

In het teken van Festival van Zeeuwsch-Vlaanderen komt Budapest Symphony Orchestra zaterdagavond 5 oktober om 20u naar het Scheldetheater. 🎻Deze werken staan op het programma: Fantasia Pastorale van Dopper, Triple Concerto van Beethoven en Brahms Symphony no.1. Heb jij zin in een avondje genieten van klassieke muziek? Bestel dan HIER je kaartje.

Zaterdag 5 én zondag 6 oktober

Als je nog niet moe bent van al het zingen en dansen tijdens de korenroute, organiseert museumcafé de Vliegende Hollander weer het jaarlijkse Oktoberfest op 5 en 6 oktober. 🍻 Trek die lederhosen en dirndls dus maar uit de kast, want oud Terneuzen gaat volledig in Beierse sferen dit weekend! PS: er wordt het hele weekend eten geserveerd uit de Duitse keuken: Beenham, schnitzels met zigeneursaus, worsten, etc.