10x toetjes in Terneuzen

6 mei is internationale anti-dieet dag, reden genoeg om eens lekker te zondigen! En wat is er nou lekkerder dan een grand dessert na het eten? Wij zijn voor jou op pad gegaan om een lijst met heerlijke toetjes uit Terneuzen samen te stellen! Wat een straf was dat, al die guilty pleasures..

1. De Westbeer

Toen we bij de Westbeer binnenstapten en vertelden dat wij een blog over toetjes aan het schrijven waren, vroegen ze meteen: “Willen jullie ze anders een keer komen proeven?”. Dat hoef je ons natuurlijk geen twee keer te vragen. Zo gezegd zo gedaan, en hebben wij genoten van een overheerlijke chocolade panna cotta met karamel ijs, aardbeien én room. Samen met het mooie uitzicht op de Schelde was dit toch even echt puur genieten hoor!
> Scheldeboulevard 1

2. Bij Zegers

Bij veel Terneuzenaren een echt begrip. Een ijsje eten bij Zegers is altijd feest. Ook wij hebben dit mogen ondervinden. Eigenaar Hans nodigde ons uit om ijsjes te komen proeven. Bolus, Fristi, bloedsinasappel, cakebeslag.. wij konden echt niet bepalen welke smaak nou het lekkerst was. Voor de liefhebbers is er zelfs Liefmans en Hugo ijs! De favoriete smaak van eigenaar Hans? Oreo ijs! Een waar ijsjes-walhalla, dat is Bij Zegers!
> Axelsestraat 41

3. ’t Gerecht

Bij ’t Gerecht spraken wij Chefkok Jamie Sipahelut. Hij stelt om de 6/7 maanden een nieuwe menukaart samen met zijn team. Seizoensproducten van lokale boeren zijn zijn inspiratie hiervoor. Jamie’s absolute favoriet van ’t Gerecht: de authentieke tiramisu (met amaretto, lange vingers, espresso etc). Daarnaast staan er ook échte Zeeuwse toetjes op het menu zoals Bolusijs en Crème brûlée met Babbelaarijs. Loopt het water jullie ook al in de mond? Mmm..
> Havenstraat 12

4. Apostolis

Het populairste nagerecht van Apostolis is al jaren de Galaktoboureko. Het is een Grieks gebakje van filodeeg met een romige stevige vulling en wordt warm geserveerd. Ken je dit niet? Ga dit dan snel proeven, want dit toetje is echt goddelijk! Je waant je hierdoor zo in Griekse vakantiesferen.
> Korte Kerkstraat 8

5. Rosaura

Restaurant Rosaura is onderdeel van het Hampshire Hotel – Churchill Terneuzen. Chefkok Alex vertelt ons dat het populairste toetje hier het ‘Zeeuws Dessert’ is. Het is geen vastgesteld dessert en wisselt van ingrediënten per seizoen. De meeste ingrediënten zijn echte Zeeuwse streekproducten, zoals Zeeuwse bolus, Zeeuwse boerenstroop of een Neuzenaar. Vooral bij de internationale gasten is dit toetje een favoriet. Dit snappen wij wel, want eerlijk is eerlijk: wie houdt er nou niet van deze Zeeuwse lekkernijen?!
> Churchilllaan 700

6. Ter Nose

Chocolade, check, ijs, check. prachtige opmaak, check. Als dit niet de perfect combinatie voor een Dame Ter nose is, weten wij het ook niet meer! Je kunt bij Grand Café Ter Nose elke maand een nieuwe toetje proeven. Je kan natuurlijk ook gewoon een toetje kiezen van het á la carte menu #keuzestress
> Markt 6

7. De Graanbeurs

Zeg nou eerlijk, na het zien van deze foto loopt het water je vast al in de mond. Dit overheerlijke toetje bestaat uit een meringue, salted-caramel saus, vanille-ijs en slagroom. De Graanbeurs eigenaar Martijn vertelt ons dat dit toetje een absolute favoriet is. Wij snappen wel waarom!
> Nieuwstraat 3

8. Sydney meet & eat

Bij Sydney kun je genieten van een moelleux au chocolat a.k.a. lava-cakeje a.k.a. vloeibare chocolade perfectie. Mocht je dit nog nooit gegeten hebben, moet dit Franse dessert z.s.m. op je toetjes-bucketlist komen! Hier weten ze wel wat lekker is 😉
> Nieuwstraat 31

9. De Kreek

Dat een dessert niet niet per se zoet hoeft te zijn, bewijst het welbekende kaasplankje. Bij restaurant De Kreek is de plateau met gerijpte kaassoorten, ongezouten noten en chutney een absolute favoriet vertelt eigenaar Menno ons. Vooral lekker met een glaasje oude Port! Mocht je niet van kaas houden, is het momenteel ook aardbeien seizoen.. dat betekent aardbeien desserts! Ben jij team #zoet of #hartig?
> Noteneeweg 28

10. La vie

Bij La Vie heb je verschillende dessert opties. Je kunt het toetje van het maand menu kiezen of een toetje van het á la carte menu. Chefkok Ramon de Blaeij vertelt ons dat de Dame Blanche en de panna cotta van koffie met gegrilde nectarine, witte chocolade ijs en gel van Yuzu enorm populair zijn. De favoriet van chef Ramon is het citroentaartje met schuim van Gin Tonic gepaard met basilicum ijs (omg!). Dit klinkt toch als het ideale lente toetje?!
> Scheldekade 65