• Vliegende Hollander by night

22 jaar rijschool Chris Roelse

Al 22 jaar rijden de auto’s van de Terneuzense rijschool Chris Roelse door de regio. En ongetwijfeld heb jij hier zelf ook rijles gevolgd, aangezien ze een van de grootste rijscholen in de buurt zijn. We spraken Chris en zijn vrouw Wendy over het runnen van een succesvolle onderneming en de veranderingen en uitdagingen van de afgelopen jaren.

BACK IN TIME!

“Chris is na eerst in loondienst te zijn geweest als instructeur in 1997 voor zichzelf begonnen. Volgend jaar bestaan we dus 25 jaar. Eerst deed hij alles alleen maar al snel zijn de eerste mensen in dienst begonnen. Jarenlang deed hij samen met zijn vrouw Wendy het kantoor vanuit huis en aan ons huis was een leslokaal gebouwd waarin we theorieles geven, Inmiddels zitten we al een tijdje op onze plak aan de Haarmanweg 2 c en hebben we een kantoor wat elke dag open is en een modern theorielokaal. Als een van de weinige rijscholen in de regio geven wij nog klassikaal theorieles .

We hebben inmiddels 9 instructeur in vaste dient en een kantoormedeweker. Ook volgen twee mensen de opleiding tot instructeur en die zullen ons team binnenkort komen versterken. De  bedoeling is om onze werkzaamheden  uit te breiden tot een groot gedeelte van Z-Vl. Naast het geven van autorijles geven we ook les voor de brommer, motor, aanhangwagen en rijdt er een mooie tractor rond. Het is nooit onze bedoeling geweest erg groot geworden maar we merkten gewoon dat we altijd vol zitten ook nu en dat we dus weer mensen gaan opleiden. Om nóg verder te kunnen groeien”

TIMES CHANGE

“De grootste verandering zit hem in de digitale wereld. Vanuit de lesauto kunnen we nu eigenlijk alles  regelen. Ook kunnen de klanten precies hoeveel lessen ze nodig hebben, en wanneer ze moeten lessen. Ook is het rijexamen in de loop der tijden flink veranderd . de leerlingen moeten meer zelf kunnen beslissen en  worden daardoor opgeleid tot zelfstandige chauffeurs. Ook kunnen ze tegenwoordig al met 17 afrijden en een jaar onder begeleiding rijden”.

CORONATIJD

“Tijdens de coronatijd hebben we met het hele team twee keer in lockdown gezeten,. Dat betekende dat we met helle team stil gestaan. Hebben. We hebben bijscholing gedaan het hele pand opgeruimd en tijd voor het gezin gehad. Wel misten we de klanten enorm en maken we nog steeds dat we met achterstanden te maken hebben. We hopen dat dit nooit meer voorkomt want het heeft een enorme impact op ons gehad” 

TROTS & DROMEN

“Wij zijn trots op ons team , die  jarenlang voor ons werken, Mede dankzij hun inzet beoordelen klanten ons met een 9.4 en slagen er jaarlijks vele kandidaten voor een rijbewijs. 

Onze  plannen voor de toekomst zijn om nog verder uit te breiden door bijna heel Zeeuwsch-Vlaanderen . En verder gewoon doen wat we het liefste  doen, mensen aan een rijbewijs helpen.”