• Vliegende Hollander by night

DELTA Ride for the Roses

Vanaf woensdag 1 februari is het mogelijk om in te schrijven voor de nieuwe editie van de DELTA Ride for the Roses. Net als in voorgaande jaren wordt een toertocht in Midden-Zeeland georganiseerd én in Zeeuws-Vlaanderen. Start en finish van die laatste toertocht zijn op zondag 11 juni 2023 in Terneuzen. Een dag eerder, op 10 juni, kunnen kinderen deelnemen aan de DELTA Kids Ride vanaf de Markt in Terneuzen. Ze fietsen over een aantrekkelijke en veilige route van 15 kilometer, over de Scheldeboulevard en prachtige polderwegen. Tevens is er een tussenstop bij de Kinderboerderij.

Het Zeeuwse Ride for the Roses-weekend gaat van start op vrijdag 9 juni, met de DELTA Ladies Night Ride in Goes. Een dag later vindt de DELTA Ride for the Roses Midden-Zeeland plaats. Op zondag 11 juni volgt de DELTA Ride for the Roses in Zeeuws-Vlaanderen. De start is deze keer niet op de Markt in Terneuzen maar op het Stadhuisplein, met afstanden van 25, 50, 80 en 120 kilometer. Er wordt koers gezet in westelijke richting, waarbij de rit over 120 kilometer onder meer de Panoramaweg in Groede zal passeren. De finish is wel op de Markt in Terneuzen.

v.l.n.r. Jack Begijn, Henk Remijnsen en Joost de Goffau

Het inkijkje in de editie van 2023 werd deze week gegeven tijdens een presentatie bij partner Roompot. Koepelvoorzitter Henk Remijnsen gaf daar een toelichting, samen met de nieuwe voorzitters Joost de Goffau (Midden-Zeeland) en Jack Begijn (Zeeuws-Vlaanderen). De organisatie van de DELTA Ride for the Roses gaf aan duidelijke ambities te hebben voor de toekomst. Zo is het streven om in 2025 overall minimaal 8.000 deelnemers te hebben, met een opbrengst voor het KWF van 350.000 euro.

Op 1 februari start de inschrijving voor de DELTA Ride for the Roses 2023. Inschrijven is mogelijk via www.deltaridefortheroses.nl.