• Vliegende Hollander by night

‘Voor hetzelfde geld’ – Kindt + Biesbroeck Vastgoed en Beheer

 

Kindt + Biesbroeck Vastgoed en Beheer

In 1975 werd Kindt + Biesbroeck opgericht door Toon Biesbroeck en Paul Kindt. Inmiddels hebben zij al vele jaren geleden het allround makelaarskantoor overgedragen aan de huidige eigenaren Jeroen Verstraeten en Paul Saman. K+B heeft door de jaren heen een team van specialisten opgebouwd om vanuit hun kantoren in Hulst en Terneuzen de plannen van hun klanten optimaal de ruimte te geven.

“Het mooie van dit vak is om met je klanten een mooie vertrouwensrelatie op te bouwen. Weten wat de markt te bieden heeft en dat vervolgens matchen aan de wensen van de klant om te komen tot het optimale resultaat. Dát is onze kracht als kantoor, dát is K+B! Van klushuis tot kant-en-klare nieuwbouw en alles wat er tussen zit kan men bij ons in Hulst en Terneuzen terecht om de perfecte puzzel te leggen tussen vraag én aanbod.”

Zeeuws-Vlaanderen telt vele tientallen makelaars en kantoren die er elk op hun eigen vlak en met een eigen werkgebied actief zijn. Kindt + Biesbroeck is het grootste makelaarskantoor in de regio en kan bogen op ruim 45 jaar ervaring en expertise. Daardoor weten ze bij K+B volgens mede-eigenaar Paul Saman perfect wat er speelt op woninggebied.

“Naast een groot regionaal aanbod wat betreft bestaande bouw zijn wij met K+B ook betrokken bij heel veel nieuwbouwprojecten in Zeeuws-Vlaanderen. Voorbeelden daarvan zijn onder andere moderne appartementencomplexen zoals Pattistpark 2 en DOK 70. Maar ook kleinschalige projecten zoals ’t Hof van Philippine. Daar hebben we onder meer acht mooie twee-onder-een-kapwoningen in ontwikkeling aan het Kanaalpark. Deze woningen worden gasloos, duurzaam en energiezuinig gebouwd. Bovendien bieden deze luxe en ruim gebouwde moderne gezinswoningen tal van extra mogelijkheden. Zo zijn er allerlei opties om onder meer een garage, een uitbouw of een mooie thuiswerkplek te realiseren.”

 

Alle benodigde voorzieningen

Volgens Saman heeft het kleinschalige project enorm veel voordelen. “Er zijn prima opties om de instapklare woningen helemaal naar de eigen woonwensen op te leveren. Voor een prijs onder de 400.000.- euro krijg je heel veel waar voor je geld. Ga in de randstad voor hetzelfde geld op zoek naar een gelijkwaardig woning en je gaat veel meer moeten betalen. De woningen zijn gelegen in een rustige omgeving, met alle benodigde voorzieningen in de directe omgeving. En het aanschaffen van een nieuwbouwwoning heeft nog tal van andere voordelen. Zo betaal je geen BTW en geen notariskosten. Voor woningzoekenden die enkele dagen vanaf thuis kunnen werken is Philippine een prima uitvalsbasis om te wonen. Het Belgische achterland is op maximaal een uur rijden, terwijl ook dankzij de tunnel de rest van Zeeland en Zuidwest-Nederland makkelijk bereikbaar. Zeeuws-Vlaanderen als regio, maar zeker ook de gemeente Terneuzen in het bijzonder, heeft simpelweg heel veel te bieden. Ga je dan in Breda of Rotterdam zoeken naar een woning met dezelfde portemonnee, dan kom je vermoedelijk uit bij een tussenwoning zonder garage of uitbouwmogelijkheden.”

Paul Saman. © Gino van den Broecke

Puzzelstukjes

Het mooie van het werk als makelaar is volgens Saman om een waardevolle vertrouwensrelatie met de klanten op te bouwen. ‘We denken met ze mee, adviseren ze wat wel of juist niet te kopen. Het complete plan en de wensen boven water te krijgen en dan de puzzelstukjes op de juiste plek te leggen qua vraag en aanbod. De afgelopen jaren zijn overigens de woonwensen absoluut veranderd. Energielabels, duurzaamheid, onderhoudsarm en woningen mét thuiswerkruimte zijn veelgehoorde wensen. Dat soort zaken zijn natuurlijk met nieuwbouw eenvoudiger te realiseren dan bij bestaande bouw. Dan moet je altijd verbouwingskosten meerekenen en dan zie je dat bepaalde woonlasten alsnog onder aan de streep hoger liggen dan bij nieuwbouw.”

 

Financiering

Saman ziet ook op het gebied van nieuwbouw ook de waarde van woningen stijgt en dat bovendien de tarieven op het gebied van financiering gunstiger zijn. “Die zijn vaak interessanter voor kopers dan wanneer het gaat om bestaande woningen. Ook voor relatief jonge tweeverdieners geeft dat veel meer mogelijkheden om een financiering te kunnen realiseren. Binnen K+B hebben we in de persoon van Pim Bolleman van Huiskamer Hypotheken een onafhankelijke hypotheekadviseur waardoor de communicatie tussen de commerciële binnendienst en de makelaars goed verloopt. Mede daardoor kan er ook snel gehandeld worden. Op die manier kunnen we onze klanten voorzien van een totaaladvies op het gebieden van wonen en financieren. Dit geldt zowel voor de particuliere als voor de zakelijke markt. Door de jaren heen hebben we binnen alle segmenten van de woningmarkt, binnen de aankoop, verkoop én projectontwikkeling een groot klantenbestand opgebouwd. Ik ben heel trots op wat we tot nu toe met ons team neergezet hebben. Mijn uitdaging bij K+B is om onze dienstverlening steeds unieker te maken.

 

www.kindtenbiesbroeck.nl |+ 31 (0)115 –  760 500| info@kindtenbiesbroeck.nl  

Gino van den Broecke | Funda | Gemeente Terneuzen | Provincie Zeeland