• Vliegende Hollander by night

30 jaar Portaal van Vlaanderen!

Het Portaal van Vlaanderen bestaat alweer 30 jaar! Een mooi moment om even terug te blikken op een aantal highlights uit de afgelopen jaren:Het Portaal is gestart in 1991 in Gebouw H. – Dit gebouw stond midden op de Westsluis, binnen de hekken van de sluis. Iets wat nu absoluut niet meer denkbaar is i.v.m. veiligheid. Destijds zijn ze begonnen met rondleidingen en vaartochten, maar er was toen nog geen informatiecentrum.

In 1998 kwam het rode boemeltreintje erbij! Funfact: Ze rijden nog steeds met dezelfde trein rond! Hij is inmiddels wel gerestyled. In 2019 kregen ze de elektrische trein geschonken door Multraship.

In 2010 zijn ze verhuisd naar de Zeevaartweg en kregen ze een mooi informatiecentrum. Vanaf die tijd is het Portaal alleen maar gegroeid en een stuk professioneler geworden. Er werden nieuwe arrangementen ontwikkeld en het aantal vrijwilligersgroep is flink uitgebreid.

Vanaf 2017 is het Portaal ook informatiecentrum voor het fantastische project Nieuwe Sluis Terneuzen.

Sinds 2019 zijn ze gevestigd in de Sluiswachter, de huidige locatie. Dat jaar hadden ze voor het eerst meer dan 10.000 bezoekers ontvangen.

En wist je dat.. De bekende boei al jaren mee gaat?! Inmiddels een bekend object in de omgeving en ligt nog steeds voor de deur.Het laatste jaar zijn er nog veel mooie ontwikkelingen geweest. Ondanks Corona hebben ze niet stil gezeten; ze hebben een nieuwe website, een nieuw ticketsysteem, de tentoonstelling is uitgebreid met o.a. de gevonden botresten bij het uitgraven van de Nieuwe Sluis, ze hebben een virtuele tour ontwikkeld én het Tourist Information Point (TIP) is erbij gekomen.