• Vliegende Hollander by night

3x een steentje bijdragen

Steun de voedselbank
De coronacrisis heeft helaas geleid tot het sluiten van de voedselbanken. Doordat mensen gingen hamsteren, konden supermarkten minder artikelen schenken. Ook zijn de vrijwilligers van de voedselbank vaak ouder en behoren dus tot de risicogroep, waardoor zij noodgedwongen thuis moeten blijven.
Gelukkig is er een goede tijdelijke oplossing: klanten van de voedselbank krijgen wekelijks een waardebon van € 25 om rechtstreeks boodschappen bij de supermarkt te kunnen doen (dat is ongeveer de waarde van het huidige pakket). Bijna alle supermarkten in Zeeuws-Vlaanderen, groot en klein, werken mee.

Om elk gezin in Zeeuws-Vlaanderen de komende twee weken te kunnen helpen, is de Voedselbank is een doneeractie gestart. Om alle gezinnen te kunnen helpen, is er ruim € 30.000,- nodig. Zoveel geld heeft de Voedselbank helaas niet. Wil je doneren? Klik HIER om een bedragen naar keuze te doneren. Alle kleine beetjes helpen! 

Foto: Camile Schelstraete PZC

Steun je medemens
Door heel de gemeente en het land ontstaan er mooie initiatieven om elkaar te steunen. Zoals de Facebookgroep van Bianca Valckx-Segers waar mensen uit de regio hulp kunnen aanbieden maar ook om hulp kunnen vragen.

Ook bewoners van zorginstellingen en bejaardentehuizen mogen momenteel geen bezoek ontvangen. Je kunt je voorstellen dat dat best eenzaam kan worden. Om deze mensen een hart onder de riem te steken, doen veel organisaties een oproep om een kaartje/tekening/bloemetje te sturen naar de bewoners:

SVRZ Ter Schorre
Bachlaan 90
4536 GD Terneuzen

SVRZ ’T Verlaet
Wilhelminastraat 20
4554 BE Westdorpe

Inwoners van Axel kunnen hun kaartjes voor senioren posten bij: Oranjestraat 16, Aendijkestraat 28, Kerkdreef 21, Koestraat 2 of de Attleelaan 4.

Foto: Reggie Goole

Steun je lokale ondernemers
Letterlijk samen zijn wordt zo veel mogelijk beperkt. Hierdoor is o.a. de horeca gesloten en sluiten veel winkels en salons preventief. Toch zijn er nog genoeg manieren waarop je deze ondernemers een warm hart toe kan dragen!

Verschillende ondernemers bedenken nieuwe manieren om hun klanten toch van dienst te kunnen zijn. Veel horeca gelegenheden hebben een speciaal afhaal- of bezorgmenu. Zoals: La Vie, Brasserie Westbeer, Foodjutters, Graanbeurs, Lady Luck Social Club, Delphi, De Kreek, Bonne Foi, Tollebol en El Banco.
Bij veel lokale ondernemers zoals kappers, schoonheidsspecialisten, de winkels en restaurants kun je ook cadeaukaarten om hen financieel te steunen!

Ondanks de crisis, ontstaan er ook mooie samenwerkingen. In onze regio hebben een aantal ondernemers en boeren en producenten zich verenigd, doordat zij met hun afzet afhankelijk waren van o.a. de horeca. Samen bieden zij in de komende dagen de eerste box vol basisingrediënten aan, die na bestelling direct thuis worden bezorgd. Houd de website www.supportlocalszvl.nl in de gaten!