• Vliegende Hollander by night

3x Molens in Terneuzen

Misschien heb jij ze wel eens eerder bezocht: de molens die tussen het jaar 1750 en 1857 in de Gemeente Terneuzen zijn gebouwd. Dit weekend staan de Stadsmolens van Axel, de Eben Haezer van Spui en de Windlust van Hoek, centraal tijdens de Nationale Molendag. Er worden verschillende activiteiten georganiseerd dus een bezoek aan een van de molens is zeker de moeite waard!

Axel

De molen draait, maalt en is open van 10:00 tot 16:30 uur deze zaterdag. Een molenaar vertelt je alles tijdens de rondleidingen door de molen en er is een expositie te bewonderen. Voor de kinderen zijn ook verschillende activiteiten georganiseerd. En krijg je trek? Van het meel wat de molenaar maalt worden verse pannenkoeken gebakken! Ook wordt er molenbrood en speltbrood verkocht dus je moet niet met lege handen naar huis.

 

Spui

Ook de molen van Spui draait en stelt haar deuren deze zaterdag van 10:00 tot 17:00 uur open. De molenaar vertelt je alles over de werking en geschiedenis van de Eben Haezer van Spui. En er wordt meel en diverse bakmixen verkocht. Genoeg reden om even binnen te lopen dus.

 

 

Hoek

Zaterdag tussen 11:00 en 17:00 uur kun je ook een kijkje nemen in de molen ‘Windlust’ van Hoek. De molen draait, is open en de molenaars zijn aanwezig in traditionele klederdracht. Er wordt meel, Zeeuwse bloem en Zeeuws molenbrood verkocht. En je kan een rondleiding van een van de molenaars krijgen die je alles vertellen over de molen.