• Vliegende Hollander by night

3x omdenken in de horeca

Grand Café de Graanbeurs Anno 2012 – Karlijn: “Voor ons gevoel hadden we alles goed voor elkaar. Dus toen de nieuwe maatregelen werden aangekondigd, was dat natuurlijk een grote teleurstelling voor ons. De feestmaand is voor ons normaal gesproken de leukste tijd van het jaar om te werken. De sfeer die er dan hangt is heerlijk! Maar bij de pakken neerzitten doen we niet, dus de dag erna zijn we met alle collega’s samen gaan zitten om te kijken ‘wat doen/eten mensen nou veel bij de Graanbeurs?’. We hebben een aantal leuke dingen verzonnen, om toch contact te houden met onze gasten. Zo kun je onze Genietplanken en volledige High-Tea nu ook gewoon voor thuis afhalen. Dat blijkt een succes! Daarnaast hebben we gekeken naar welke gerechten van onze kaart geschikt zijn voor take-away, want kwaliteit behouden is belangrijk voor ons. Uiteindelijk hebben we een leuke kaart samengesteld die je van donderdag tot zondag kunt bestellen! Andere data kan uiteraard op aanvraag.

Sinds deze week zijn we ook gestart met een lunchspecial, omdat we daar toch veel aanvragen voor kregen. Ook nieuw deze week is ons kraampje voor de deur. Hier kun je op zaterdag terecht voor vers gebak, droge worsten, koffie en thee take-away. Dit hebben we verzonnen voor extra gezelligheid in de straat en om ook het winkelende publiek te voorzien van wat lekkers. Dat vinden we heel leuk om te doen. Zo kunnen we toch nog even een gezellig praatje maken met onze gasten. We hopen dat we met onze inzet toch de graanbeurs-beleving bij mensen thuis kunnen brengen!”

Lemonade – Eigenaresse Angela: “Naar omstandigheden gaat het goed met ons. Corona heeft ook weer mogelijkheden geboden, zoals onze sushi takeaway. Voor de lockdown waren onze sushi-avonden elke keer volgeboekt, dus toen we weer moesten sluiten wisten we meteen ‘hier moeten we wat mee!’. We werken voor de sushi-takeaway samen met freelance chef Niels is Cooking. Zo staat Lemonade gelukkig niet helemaal leeg en wordt de keuken goed gebruikt. Gelukkig is de sushi takeaway al twee weekenden een groot succes! Verder kijk ik een beetje naar waar er vraag naar is. Toen we na de vorige lockdown weer open mochten, wilde ik iets verzinnen om mensen ook overdag naar ons café te krijgen. Zo ontstond het idee voor een Sunday Brunch. Dit idee zetten we gewoon voort, maar we brengen de Brunch nu bij mensen thuis. Ik merk dat we hier weer een hele nieuwe doelgroep aanspreken. Tot nu toe heb ik zoveel leuke positieve reacties ontvangen, dat doet goed.Ik hoop dat iedereen alle locals blijft supporten, blijft afnemen en dat mensen positief blijven. Zo kunnen we elkaar toch beetje steunen. We moeten samen alle restaurants of cafés, groot en klein, door deze tijd heen helpen!”

Tapas bar Capaco – Eigenaar Vincent: “Het is een moeilijke tijd, maar teveel mensen kijken naar wat er niet mag. Wij hebben ervoor gekozen om te kijken naar wat er wél kan. Afgelopen weekend hebben we voor de tweede keer met onze tapas-boxen en cocktailpakketjes. Deze kun je wekelijks tot woensdag bestellen, en vanaf vrijdag ophalen in onze Capaco Supermercado drive-in aan de Haarmanweg. De inhoud van de boxen zijn drie dagen houdbaar, dus je kunt zelf kiezen wanneer je ervan gaat genieten. In de box zitten verschillende tapas en een QR code die je naar leuke Spotify lijst en bereidingswijze brengt. Bij Capaco gaat alles om beleving en sfeer, dus voor ons het was het allerbelangrijkst dat onze klanten deze beleving ook thuis kunnen ervaren. Tot nu toe hebben we alleen maar positieve reacties ontvangen en het loopt goed. We hebben afgelopen weekend zelfs het dubbele aantal bestellingen ontvangen, daar zijn wij enorm dankbaar voor.

Ook ben ik druk bezig met het opzetten van een Spaanse Speciaalzaak ‘Supermercado Capaco’. Wij moeten veel moeite doen om aan onze producten te komen, dus het lijkt ons leuk om deze ook voor de consument beschikbaar te stellen. Alleen maar Spaanse producten zoals Spaanse dranken, eten, zelfgemaakte tapas en andere specialiteiten, een echte supermercado dus! We zijn er nog volop bezig met de fysieke winkel, dus voorlopig kun je de producten online bestellen en afhalen bij onze drive-in.

Het is zuur en oneerlijk dat de horeca weer een klap krijgt en gestraft wordt, want ik weet zeker als de horeca zelf mocht kiezen of we open zouden willen gaan zonder alcohol of dichtgaan met.. we allemaal zonder hadden gekozen. Maar ons werd niks gevraagd. We zijn het er absoluut niet mee eens, maar we blijven positief, en kijken naar wat we wél kunnen doen.”