• Vliegende Hollander by night

Buitenspelen Terneuzen

Buitenspelen, wie heeft daar nou geen geweldige jeugdherinnering aan? Helaas spelen kinderen steeds minder buiten, wat jammer is omdat er zoveel voordelen zitten aan buitenspelen:

  • Buitenspelen = bewegen. Dit is een belangrijke manier om overgewicht en diabetes bij kinderen tegen te gaan.
  • Door buitenspelen ontwikkelt een kind zich zowel lichamelijk als geestelijk; ze kunnen beter ruimte, diepte, afstand en snelheid inschatten.

En dit zijn nog maar enkele voordelen! Om het buitenspelen extra te stimuleren, hebben wij verschillende buiten-speel-mogelijkheden en activiteiten in en rondom Terneuzen voor je op een rijtje gezet! Dus waar wacht je op? Hop, de frisse lucht in!

Natuurspeeltuin de Boomhut
De eerste natuurspeeltuin van Zeeland vind je bij de Kinderboerderij in Terneuzen. Speeltuin de Boomhut is een speeltuin met alleen maar natuurlijke speeltoestellen. Je maakt tijdens het spelen vanzelf kennis met de natuur.

Bij de Boomhut kruip je door kruiptunnels, Klim je over bomen en klieder je lekker door het water en zand. Hou jij alles in de gaten van bovenuit de klimbomen of hou je je liever bezig met dammen of hutten bouwen? Het kan allemaal bij Natuurspeeltuin de Boomhut.

Ook aan de ouders wordt gedacht; voor hun staan er bankjes en picknicktafels zodat zij ook lekker kunnen genieten. Entree is gratis.

Speeltuin Oranjekwartier
Voor 8.000 m2 speelgelegenheid met ruim 50 verschillende speeltoestellen, ben je bij Speeltuin Oranjekwartier aan het juiste adres! De speeltuin bestaat al meer dan 60 jaar en is voorzien van de mooiste speelapparatuur voor de kids. Draai rondjes in de zweefmolen, glij van de glijbaan of speel je liever een potje tafelvoetbal? Het kan allemaal! Ook zal je er geen honger en dorst krijgen, want je kunt er ook terecht voor heerlijke warme en koude dranken, snoep en ijs! Voor maar €1,30 kun je jezelf een hele dag vermaken, dus waar wacht je nog op?

 

Kinderboerderij Terneuzen

Iedereen is welkom op de kinderboerderij in Terneuzen voor het bewonderen van herten, pony’s, geiten, kippen, konijnen en nog veel meer andere dieren. Je kunt de dieren knuffelen en verzorgen. Ook ben je hier aan het juiste adres voor je kinderfeestje, dus ben je binnenkort jarig, dan weet je de kinderboerderij te vinden! Heb je zin in een warm of koud drankje? Neem dan een kijkje in de schuur. Je kunt daar ook lekkere ijsjes halen! Let op: tussen 12:00 en 13:00 uur rusten de dieren en verzorgers even uit. Dan is de Kinderboerderij gesloten.

 

Ons Nootje
In het hart van Othene in Terneuzen vind je speeltuin Ons Nootje. Een van de favoriete plekken voor de kinderen uit Terneuzen om lekker te spelen en kind te kunnen zijn. De speeltuin beschikt over een draaimolen, klimrekken en een heus fantasiekasteel! Ook kun je er in de zomer terecht voor het nodige waterplezier. Vanuit het tuinhuisje verkopen ze warme en koude dranken, een snoepje, een ijsje en een zakje chips voor de liefhebbers. Maar voor 2 euro heb je een hele dag plezier in deze prachtige speeltuin in Terneuzen.

Natuurspeelbos Axel

Trek je laarzen aan en ontdek het Natuurspeelbos Axel!

In het Natuurspeelbos Axel kan je in het vijf hectare grote bos spelen in de natuur, met water kliederen, kikkers en padden bekijken, met takken sjouwen, hutten en bruggetjes bouwen en ga zo maar door! Vijf hectare plezier voor de kids.

Na een korte maar soms natte wandeling over het pad kom je vanzelf bij de grote open ontmoetingsplek. Een plek waar je kunt slingeren aan een enorme kabelbaan en een klim/klautercombinatie. De grote buizen en heuvels zorgen voor veel speelplezier. De waterpomp met gootjes zorgt ook voor de nodige waterpret. En ben je moe van het spelen? Op de bankjes kun je lekker uitrusten en picknicken!

Kom je op de fiets? Naast het Natuurspeelbos ligt een grote crossbaan met hoge heuvels en diepe afdalingen. Zet je wel je helmpje op!

Speelbos de Braakman

Als je op zoek bent naar een heerlijk plekje in de natuur waar de kinderen zich prima kunnen vermaken, ga dan eens naar Speelbos de Braakman. Er is een groot klimtoestel, je kunt er hutten bouwen en bij mooi weer kun je er kliederen met water. Er liggen bomen in het water waar je overheen kunt klimmen en je kunt er dammen bouwen.

 

 

Strandspeeltuin Terneuzen 

Waar de schelde in aanraking komt met het vaste land is nog niet zo lang geleden een waar stadsstrand ontwikkeld en ingericht met speeltoestellen van gebruikte windmolenwieken en meerpalen. Klim en klauter jij over de wieken en glij je van de glijbaan of ga je liever op je handdoekje liggen op het stadsstrand? Je vind de speeltuin pal naast brasserie de Westbeer.

 

Skatebanen Terneuzen 

Trek je skeelers maar aan! In Terneuzen en verschillende omliggende kernen kun je lekker skaten, skeeleren of met je bmx op de skatebaan! Iedere skatebaan heeft weer andere jumps dus je zult er niet snel op uitgekeken zijn!

Foto: Elly Wille | ZieZeeland

 

 

Openluchtzwembaden Terneuzen

Van zaterdag 30 mei tot en met zondag 30 augustus zijn de openluchtzwembaden in de gemeente Terneuzen weer open. Duiken vanaf de kant of een bommetje vanaf de duikplank, het kan allemaal! Hou er wel rekening mee dat je nat kunt worden! 😉 💦

Hieronder vind je alle zwembaden in de Gemeente:

Axel | Sas van Gent | Terneuzen | Koewacht | Zaamslag

Pannakooi Axel

Speel je graag een potje voetbal? Dan kun je jezelf 24 uur per dag, 7 dagen per week vermaken in de pannakooi in Axel. De pannakooi is gevestigd bij het sportterrein van FC Axel maar door de poort bij de parking kun je er ieder moment van de dag een potje voetballen.