• Vliegende Hollander by night

3x spookverhalen uit Terneuzen

BOE! Lekker griezelen, wie houdt er niet van op z’n tijd? Speciaal voor Halloween hebben we aan aantal mysterieuze spookverhalen uit (gemeente) Terneuzen voor jullie opgespeurd. Is het een broodjeaapverhaal of zit er toch een kern van waarheid in? Bepaal zelf maar..

Verpleeghuis Ter Schorre
‘We zijn hier niet welkom.. ’ – het paranormale onderzoeksteam Haunting Ghost Nederland bezocht in 2017 het oude verpleeghuis Ter Schorre in Terneuzen, waar het volgens oud-medewerkers en bewoners zou spoken. Jaren geleden verhuisden alle bewoners naar een nieuw gebouw, en werd oude Ter Schorre pand in 2018 gesloopt.

Zodra het team in het holst van de nacht hun geestenjacht in het leegstaande pand opent, gebeuren er rare dingen. Ze zien schimmen en geesten, horen onverklaarbare geluiden en voelen een koude wind. Als ze dieper het pand inlopen worden ze overvallen door mannelijke stemmen, een vrouwelijke schreeuw en een depressief eenzaam gevoel.
Gewapend met speciale apparatuur proberen ze contact te leggen met de geesten. Volgens een oud-medewerker bevinden ze zich op een verdieping waar vroeger de psychiatrische afdeling was. Als het heftige gevoel hen teveel aan het worden is en ze het pand willen verlaten, slaat er een deur achter hen dicht..
Benieuwd naar hun angstaanjagende avontuur? Bekijk de onderstaande video maar als je durft..

De Vliegende Hollander
Naar alle waarschijnlijk heb je al eens gehoord over Willem van der Decken, de vervloekte kapitein van spookschip de Vliegende Hollander. Tegen beter weten in vertrok hij met zijn VOC-schip en bemanning op paasmorgen in slechte weersomstandigheden richting Oost-Indië. Toen zijn bemanning ging protesteren wegens de storm, gooide hij zijn stuurman overboord. Voor straf kwam zijn schip in de macht van de duivel, en zouden zij toch in de eeuwigheid op zee moeten rondvaren. Volgens verhalen zou het schip nog in de omgeving van Kaap de Goede Hoop rondvaren en opduiken als het stormt. Probeer hem vooral niet te spotten, want wie hem ziet.. sterft een vreselijke dood.

Volgens overleveringen, zou de voormalige woning van kapitein Willem van der Decken in de Havenstraat staan en het geboortehuis in de Noordstraat. In de 19e eeuw werd het pand in de Havenstraat bewoond door officieren van het garnizoen. Zij beweerden dat het op zolder en in de kelder zou spoken. Geloof jij dit verhaal?

Spookhuis Sas van Gent
Het herenhuis aan de Poeldijkstraat in Sas van Gent was ooit het bekendste spookhuis van Nederland. Het prachtige huis, dat in 1905 werd gebouwd, diende als directeurswoning voor de glas fabriek in Sas en kwam na 1927 leeg te staan. Het pand werd in 2011 gesloopt.

Toen er in 1996 een publicatie over het ‘spookhuis’ in de media verscheen, zorgde dit voor een enorme toestroom aan van spokenjagers uit heel Europa. De geesten die er ronddwalen zouden vooral uit de Eerste Wereldoorlog komen. Een verdwaalde Duitse soldaat werd net buiten het pand dood in het prikkeldraad gevonden, en vlakbij ontplofte overleden vier Canadese militairen in een tank door een mijn. Deze geesten zouden verantwoordelijk zijn voor alle schimmen, onverklaarbare geluiden zoals voetstappen, lege telefoons en stilstaande horloges van bezoekers.