• Vliegende Hollander by night

4x Theetuinen in gemeente Terneuzen

Tot rust komen in een prachtige groene oase, vogelgeluidjes op de achtergrond en een heerlijk drankje en hapje erbij. Dat is ontspanning pur sang? Even afgesloten van de drukke buitenwereld. Dan zijn theetuinen een absolute aanrader! Plof na je wandel- of fietstocht neer in de gezellige tuinen en kom volledig tot rust. Wij hebben er vier theetuinen in onze gemeente voor je op een rijtje gezet:

  1. Theetuin Bij Ons Tuus

In mei opende Danny van Oost zijn eigen theetuin in het prachtige buitengebied in Koewacht. Als je Bij Ons Tuus binnenwandelt klinkt uit een houten huisje tussen de bomen klassieke muziek en overal hangen kleurrijke figuren. Je waant je meteen in de Efteling. ,,Dat is ook echt de bedoeling”, beaamt Danny. ,,Ik hou erg van sprookjes en van de zoete geur van kermis. En van oma’s! De sfeer die ik wil creëren is het geborgen gevoel en de gezelligheid van een bezoekje bij je grootouders.” (quote PZC)

Bij Ons Tuus kun je terecht voor heerlijke drankjes, oma’s lunchkaart en een King’s & Queen’s High Tea. Voorzien van alle gemakken: een sanitair huisje en een elektrische fiets laadpaal. Ook worden er leuke activiteiten in de Theetuin georganiseerd zoals workshop vogels spotten, wildplukken en sunday work-outs.

Openingstijden: dinsdag t/m zondag – 12:00-18:00 uur
Adres: Klapstraat 41, Koewacht

2. Theetuin Koewacht

Een heerlijke plek onder de bomen in een boerentuin, waar je onder het genot van een heerlijk kopje thee of koffie kunt genieten van iets eigen gebakken lekkers. Een plek om uit te rusten van je ommetje Koewacht of fietstocht, en heerlijk even te ontspannen in een groene omgeving. Theetuin Koewacht biedt ook een werkplek aan kwetsbare mensen én een kinderopvang. Eigenaar Jan:

“Naast mijn liefde voor de natuur zijn er nog drie passies: koken, met mensen omgaan en reizen. Dit alles kan ik hier kwijt. Deze Theetuin is de verwezenlijking van een droom die ik al jaren heb. In 2013 is de Theetuin er dan eindelijk gekomen. De gouden gebloemde kopjes van oma zijn tevoorschijn gehaald, maar verwacht bij ons geen compleet servies.
Vele jaren heb ik gewerkt als begeleider in de zorg, waaronder mensen met een verstandelijke beperking en mensen met dementie. Daarom bieden we in onze Theetuin ruimte voor mensen met een lichte beperking: Fysiek, mentaal of verstandelijk, tijdelijk of chronisch. Eenieder is welkom en kan doen wat ie wil doen!”

Wist je dat je hier ook eigen gemaakte producten zoals koekjes, appelsap, stoofpeertjes, appelmoes met munt of citroenmelisse, jam en vlierbloesem-, paardenbloem- en hibiscussiroop kunt kopen? Deze producten gebruiken ze ook in de drankjes en taarten.

Openingstijden: Woensdag t/m vrijdag – 13:00-17:00 uur (in juni, juli en augustus ook zaterdag en zondag open!)
Adres: Klapstraat 38, Koewacht

3. Theetuin de Mol, Overslag

Plof na een fietstocht of ommetje Overslag neer in landelijk gelegen theetuin de Mol op de grens van Nederland en België. Deze prachtige omgeving kun je makkelijk verkennen zonder gids. De theetuin is gelegen aan de rand van de mooie Varempé polder met uitzicht vanaf de dijk over de Belgische Sint Elooipolder. Je kunt er natuurlijk genieten van lekker bakje thee, maar ook van (speciale) koffie, sapjes uit de strek of iets fris. Mocht je trek hebben, zit je hier ook op de juiste plek! Bestel een homemade stukje taart, ijstaart, vers soepje, panini of een lekkere pannenkoek. Ook is het mogelijk om hier op reservatie te smullen van een huisgemaakte high tea, chocolade- of kaasfondue of Franse lunch. Dat wil je toch niet missen?

Eigenaresse Sylvia Vonk is net begonnen aan har zevende seizoen. Sylvia: “Het idee is eigenlijk al een bestaand iets in midden Nederland zijn volop theetuinen. Het is een droom die ik wilde waarmaken. En die droom is uitgekomen. Ik beleef er plezier aan om mensen het naar hun zin te maken. Lekker genieten van het leven! Zo bak ik zelf mijn taartjes en zet heerlijke thee of koffie. Met regelmaat probeer ik iets te organiseren zoals wandelingen en een hap&stap route om het avontuurlijk te houden.”

Openingstijden: Donderdag t/m zondag geopend van 11:00-17:00 (Van april-oktober)
Adres: Zuiddorpseweg 6, Overslag

4. Theetuin ’t Gemeentehuis, Biervliet

In de tuin van de B&B vindt u Theetuin ’t Gemeentehuis. De tuin is toegankelijk via het hek aan de straatkant. Er zijn verschillende zitjes in de tuin voor maximaal 20 personen. De theetuin heeft 12 verschillende soorten losse thee waaruit u kunt kiezen. Natuurlijk is er ook koffie, fris en vers gemaakte ice tea verkrijgbaar. Tijdens openingsdagen wordt er verse taart gebakken. Bij het bakken wordt zoveel mogelijk gebruik gemaakt van natuurlijke ingrediënten en vooral suikervrij zoals bijvoorbeeld de kokos-citroen taart, mangotaart, chocoladetaart (met avocado, pure chocolade en kokosmelk) en natuurlijk mag de verse appeltaart niet ontbreken.

Openingstijden: Dinsdag en woensdag (bij goed weer). Andere dagen en groepen op aanvraag. 
Adres: Markt 10, Biervliet