• Vliegende Hollander by night

50 jaar stadhuis met… Mirella Simons

Mirella Simons: “Het stadhuis is voor mij altijd een vast baken geweest.”

In het kader van het 50-jarig jubileum van het stadhuis, introduceren wij de rubriek “50 jaar stadhuis met….” Een rubriek waarin Terneuzenaren hun verhaal en over hun band met het stadhuis vertellen. Met dit keer: Mirella Simons, 50 jaar geleden (mei 1972) in Terneuzen geboren. Zij was afgelopen 24 mei dan ook een van de speciale gasten tijdens de feestelijke aftrap van de festiviteiten rondom 50 jaar stadhuis. We vroegen Mirella wat haar band met het stadhuis is.

Band met het stadhuis en Terneuzen
“Het is een gebouw waarvan ik niet beter weet of het staat in Terneuzen. Het staat er al mijn hele leven. In 50 jaar tijd zijn veel gebouwen en woningen afgebroken, maar is er ook veel nieuw gebouwd. Het stadhuis is voor mij altijd een vast baken geweest.”
In al die jaren heeft Mirella Terneuzen niet verlaten. En dat is ze nog steeds niet van plan. Wat maakt deze gemeente voor haar zo speciaal? “Een heleboel eigenlijk! Voor mijn opleiding MTS proces- en milieutechniek kon ik in Terneuzen blijven. Voor mijn relatie hoefde ik niet te verhuizen: we wonen in Terneuzen. En bijna mijn hele familie woont hier. Alleen mijn oudste zoon woont momenteel in Tilburg, maar ook hij heeft de intentie om terug te komen.”

“Ook qua werk bood Terneuzen mij voldoende mogelijkheden en uitdagingen. Een periode kwam ik regelmatig in Alkmaar en België voor het werk. Toen ik in Alkmaar werkte was ik altijd de ‘reserve Belg’, en andersom was ik ‘d’n Ollander’ voor de Belgen. Nu werk ik in Terneuzen bij de Simons Bouwgroep, een familiebedrijf dat al meer dan 100 jaar in Terneuzen gevestigd is.”

“Qua locatie is Terneuzen ideaal gelegen. Ik hou enorm van de zee, van de Zeedijk. En met de auto sta je binnen een half uur in Gent.”

Eerste aangifte – of toch niet?
We gaan even terug naar de officiële opening van 50 jaar stadhuis op 24 mei jl. Tijdens het feestelijke moment ontstond er wat hilariteit in de zaal toen Mirella de microfoon kreeg aangereikt en gevraagd werd haar verhaal te doen. “Het zou kunnen dat mijn geboorteaangifte de eerste aangifte in het nieuwe stadhuis was. Maar dat is wellicht niet zo. Op donderdag 4 mei ben ik geboren. De dag erna, op Bevrijdingsdag, was het stadhuis gesloten. Het weekend van 6 en 7 mei volgde. Op 9 mei 1972 is het stadhuis geopend. Was het stadhuis al eerder open voor burgerlijke zaken, of na de officiële opening? En wanneer heeft mijn vader aangifte gedaan? Was dat op 4, 8 of 9 mei?” Of Mirella’s geboorteaangifte daadwerkelijk de eerste aangifte was in het nieuwe stadhuis, blijft dus nog steeds een raadsel….

Mooier na 50 jaar
De burgemeester sprak op 24 mei 2022 de mooie woorden “De aard van het stadhuis is na zijn vijftigste nog mooier geworden, dat geldt ook voor ons”. En dat geldt zeker ook voor Mirella!