• Vliegende Hollander by night

5x favorieten van… Kenroy Jones

Na een lange zoektocht, die ze door bijna heel Nederland leidde, hakten Kenroy Jones (33) en zijn vrouw Glenalee vorig jaar de knoop door. Ze verhuisden van Utrecht naar Philippine, waar ze een leuk, mooi en betaalbaar huis hadden gevonden. “Ik had wat twijfels, vooral omdat ik best wel een stadsjongen ben”, vertelt Kenroy. “Maar ik heb er echt geen spijt van. We wonen nu in ons droomhuis en hebben alle ruimte, in een prachtige regio.”

Kenroy is geboren in Jamaica, heeft Canadese én Jamaicaanse roots en groeide op in de Verenigde Staten. Hij reisde zijn vriendin – en huidige vrouw – achterna naar Nederland. Ze woonden in Rotterdam en Utrecht en kochten acht maanden geleden een hoekwoning in Philippine. De garage is verbouwd tot kantoor en vormt de thuisbasis voor zijn bedrijf Concepts by Jones, waar hij vastgoedconcepten ontwikkelt.

Kenroy Jones voor zijn bedrijf Concepts by Jones

We vroegen Kenroy naar zijn 5 favoriete plekken in de gemeente Terneuzen.

1. Philippine
“Philippine is een klein dorp, maar het leeft echt. Al die restaurants, lekker eten, de gezelligheid; wij genieten daar van. De Mosselfeesten eind augustus vond ik zelfs spectaculair. Zóveel mensen! Je ziet hier Belgische, Duitse en soms ook Franse kentekenplaten. Ze komen allemaal naar Philippine om de mosselen te eten. Als ik in de Randstad de naam Philippine zou noemen, dan denken ze dat ik het over de Filippijnen heb… Tot mensen hier komen kijken, dan zien ze met eigen ogen hoe leuk het hier is.”

Philippine, stad van de Mosselfeesten

2. De Scheldeboulevard
“Ik rijd regelmatig naar Terneuzen om te gaan hardlopen of wandelen op de Scheldeboulevard. Ik ben ook een liefhebber van kunst, dus de Beeldenroute die deze zomer op de boulevard stond sprak me erg aan. Het is heerlijk om daar te lopen en enorm grote schepen voorbij te zien varen. Dan voel ik me altijd best wel klein.”

3. De natuur
“Als ik een telefonische afspraak heb, doe ik vaak mijn oortjes in en ga dan wandelen. Je loopt hier zo de natuur in en dat geldt niet alleen voor de omgeving van Philippine. Mijn vrouw en ik zijn hier in de regio al veel op pad geweest met onze dochter, die nu anderhalf is. Maar we moeten nog naar De Braakman en andere natuurgebieden hier in de omgeving. Daar kun je heerlijk wandelen, heb ik begrepen.”

4. Milieustraat Terneuzen
“Mensen die dit lezen zullen nu misschien moeten lachen, maar ik meen dit echt. In Utrecht en Rotterdam moet je betalen als je spullen weg wilt gooien. Veel mensen kiezen er dan voor om hun spullen gewoon ergens te dumpen. Mijn vrouw en ik reden tijdens de verbouwing van ons huis voor de eerste keer naar de milieustraat in Terneuzen en mochten zo door rijden. We keken elkaar even verbaasd aan. Ik ben er daarna nog meer dan tien keer geweest, het werd bijna een uitje. Je kunt alles op de juiste plek weggooien. Dan wordt het veel toegankelijker om afscheid te nemen van spullen. Duurzaamheid is een onderwerp dat hier in de streek ook echt leeft.”

5. Sportcentrum Vliegende Vaart

“Ik ben een basketballer. In Amerika heb ik voor Columbus State University gespeeld. Het was de bedoeling om daarna als prof in Spanje of Duitsland te gaan spelen. Zes jaar lang, van mijn twaalfde tot mijn twintigste, draaide alles om mijn sport. Ik leefde bijna als een prof. Daarna kreeg ik een soort ‘basketbal burn-out’. Ik was gewoon op, de lol was er vanaf. Wat moet ik nu, dacht ik toen. Zo ben ik in de creatieve sector terechtgekomen.”

“Sportcentrum Vliegende Vaart in Terneuzen is een heel mooi complex, met zwembaden, fitness, tennis, korfbal, hockey, honkbal en ook zaalsporten zoals basketbal. In 2011 heb ik voor het nationale team van Jamaica gespeeld. In Utrecht speelde ik een jaartje bij een club in de Promotiedivisie. Nu basketbal ik soms op een pleintje in Antwerpen. Ik zou best graag weer bij een club willen spelen. Laatst heb ik ook met Scheldesport meegetraind. Als ik speel is het niet voor de fun. Het moet wel ergens om gaan. Ja, als ik basketbal, wil ik winnen.”

Kenroy in actie tijdens een basketbalwedstrijd