• Vliegende Hollander by night

5x favorieten van… Stefanie van de Visser

Anderhalf jaar geleden pakte Stefanie van de Visser haar oude professie van kapster weer op. Bij Healthy Hair by Stefanie biedt ze luxe behandelingen voor (lang) haar, dat bijvoorbeeld door de zon, zee, ouderdom of ziekte beschadigd is. “Ik word hier zo blij van”, vertelt ze. “Haarverzorging, het sociale aspect en het echte contact met klanten. Het is zó leuk om te doen.”

Afbeelding Stefanie

Stefanie woont sinds dertien jaar in Hoek en heeft samen met haar vriend een zoon en dochter. Werken doet ze in Terneuzen, onder de paraplu van De Kapper & Zo, dat gevestigd is in de Walstraat, in het voormalige pand van dansgelegenheden als The Wallstreet Shuffle, Funky Town en Whispers. “Meerdere kapsters hebben hier hun plekje gevonden”, legt ze uit. “Ik ging eerst op bezoek bij klanten, nu hebben ze een plek waar ze naartoe kunnen komen. Dit is een mooie zaak, waar het hartstikke gezellig is.”

We vroegen Stefanie van de Visser naar haar 5 favorieten in de gemeente Terneuzen.

Afbeelding De Kapper en zo

1. De Kapper & Zo

“Via via had ik al eens gehoord dat je bij De Kapper & Zo een stoel kon huren. Ashley van De Haarboutique had dat al gedaan, Manuela werkt hier als krullenkapper en de zaak zelf is van Christine. Samen vormen we een leuk team, waarbinnen iedereen zijn eigen specialiteit heeft.”

Stefanie doet iets bijzonders, benadrukt ze. “Ik bied echt een luxeproduct aan. Voor welke haartypen? Zolang de stijltang erin kan, kan ik ermee aan de slag. Haarverzorging, haarverjonging, herstelbehandelingen; je kunt voor alles bij mij terecht. De wens van de klant staat centraal. Natuurlijk kijk ik als ze hier binnen stappen eerst naar de kwaliteit van het haar. Vaak is het beschadigd. Ik werk met keratine, botox hair, magic hair en proteïne. Veel mensen kennen dan nog niet. Als hun haar een oppepper nodig heeft, zijn ze bij mij aan het juiste adres.”

Afbeelding Hoek

 

2. Hoek

“Hoek heeft het, hoor ik vaak. Dat is echt zo, vind ik. Ik ben er voor de liefde naartoe verhuisd en het bevalt me heel goed. Hoek heeft alles: een supermarkt, bakker, slager, fietsenmaker, noem maar op. En door het jaar heen zijn er altijd veel en leuke activiteiten, voor volwassenen en kinderen. Onze zoon voetbalt bij HSV Hoek, laatst mocht hij aan de hand van aanvoerder Rik Impens mee het veld op voor de bekerwedstrijd tegen Heerenveen. Dat was een mooie avond! Ik vind de polders rondom Hoek ook heel aangenaam om te wandelen of hard te lopen. Met onze twee honden loop ik graag in het Torenbos.”

Afbeelding De Ballade

3. Festival De Ballade

“Ik ben er afgelopen zomer pas voor de eerste keer geweest. Ik heb het daar zo ontzettend naar m’n zin gehad, het was echt heel leuk. De zondagmiddag, samen met de kinderen, dat was echt genieten. Het is een fantastisch evenement, dat iedereen in Terneuzen moet koesteren. De Ballade is klein begonnen en enorm gegroeid. Waarom het voor mij pas de eerste keer was? Ik weet het niet, het was er gewoon nog niet van gekomen. Maar ik weet wel dat we volgend jaar weer van de partij zijn.”

Afbeelding Oranjekwartier

4. Speeltuin Oranjekwartier

“Voor je kinderen doe je alles. Ik kom heel graag in het Oranjekwartier, als kind heb ik er zelf nog gespeeld. Ik heb twee ondernemende kinderen, van 8 en 3, die daar lekker hun gang kunnen gaan. Ook omdat de speeltuin helemaal afgesloten is. Als ze in de schommelboot gaan, zie ik mezelf ook weer zitten. Voor mij is dat echt een relaxte woensdagmiddag. In de zomermaanden halen we op de terugweg ook nog altijd een ijsje op de Axelsestraat, bij Bij Zegers. Weet je wat we eigenlijk wel missen in Terneuzen? Een binnenspeeltuin. Zou dat nog te realiseren zijn?”

Afbeelding de Zeedijk

5. De Zeedijk

“Ik houd echt van de zee en kom daarom graag op de Zeedijk in Terneuzen. Je kunt je auto parkeren bij Westbeer, de veerhaven of in de buurt van het Churchill Hotel en dan een mooie wandeling maken. Bijvoorbeeld richting De Griete en dan met zonsondergang terug richting de auto lopen. Als de zon dan zo mooi op het water schijnt, daar kan ik echt van genieten.”

 

Meer info via www.healthyhairbystefanie.nl