• Vliegende Hollander by night

5x Mei(vakantie) tips in Terneuzen

Heb jij ook het idee dat je nog maar pas geleden aan het proosten was op het nieuwe jaar? Wij wel! De tijd vliegt echt, want de meivakantie staat weer bijna voor de deur. Een goede reden om leuke dingen te gaan doen toch? Dan hebben wij goed nieuws; dit jaar hoef je je absoluut niet te vervelen in Terneuzen, want er staan enorm veel leuke activiteiten in mei op de planning! We hebben onze tips op een rijtje gezet:

1. Escaperoom de Vliegende Hollander

Ben je op zoek naar een uitdagende activiteit? Dan is de Vliegende Hollander Escaperoom precies wat je zoekt! Hier draait alles om samenwerking, puzzeldrift, oplettendheid etc. Dit leuke uitje is geschikt voor een kleine groep van maximaal 10 personen (minimum leeftijd 14 jaar).
Reserveren doe je hier. De Escaperoom opent op 19 april en zal vanaf dan dagelijks geopend zijn.
> Noordstraat 8

2. Licht- en watershow de Vliegende Hollander
Je hoeft binnenkort niet meer naar de Efteling voor de Aquanura licht & watershow, want vanaf 21 april kun je in ons eigen Terneuzen een unieke licht & watershow beleven! De show zal het verhaal van de Vliegende Hollander in de stad tot leven brengen. Met licht en water effecten valt er echt wat te zien in de Herengracht. Het geheel wordt ondersteund door een audioverhaal van de stad. Dagelijks zal de show elk kwartier automatisch beginnen.
> Herengracht/Rosegracht


3. Foodtruck festival Van Die Dingen Die Gebeuren

Als je het hebt over #VDDDG, dan heb je het over foodtrucks, platendraaiers, muziek en (straat)theater. Op 10, 11 en 12 mei 2019 kun je hier de lekkerste gerechten uit de hele wereld, speciaalbieren, homemade lemonades en heerlijke wijnen proeven! In het park kun je op je eigen picknickkleedje met vrienden en/of kids genieten van heerlijk eten en een gezellig sfeer. Wat wil je nog meer? Info vind je hier. Leuk om te weten: de toegang is gratis.
> Park tussen de Rooseveltlaan & de Otheense kreek

4. Nieuwe hotspots
  Zin om een avond bourgondisch te genieten? Dan ben je bij ’t Zusje in Terneuzen aan het juiste adres! Deze nieuwkomer serveert verrassende tapasgerechtjes (je placemat is je menukaart!) in het oude postkantoor in de Nieuwstraat. Geniet vanaf 10 mei van dit gezellige tapasconcept en reserveer snel hier. Het water loopt ons al in de mond!
> Nieuwstraat 70Daarnaast opent 19 april fonduerestaurant De Bomvrije in het Arsenaalgebouw. Hier kun je terecht voor meer dan alleen traditionele olie fondue; hier eet je namelijk ook Aziatische fondue en groentebouillon fondue. Reserveren kan via: info@restaurantbomvrije.nl. Het menu kun je hier vinden.
> Nieuwstraat 37

 

5. Oude Ambachtenmarkt

Op woensdag 1 mei verandert het centrum van Terneuzen in een kleurrijke ambachtenmarkt. Zo’n 27 ambachten uit heel Nederland en België zijn uitgenodigd om oude ambachten educatief aanzien te geven voor jong en oud. Dit belooft een zeer leerzame doe-dag te worden! Voor meer info kijk je hier.
PS. Ook voor het vinden van een leuk cadeautje is een bezoek aan deze markt zeer de moeite waard.
> Grote Markt Terneuzen

Zoals je kunt zien, genoeg te beleven! Vervelen zit er deze vakantie niet in. Uiteraard valt er nog veel meer te beleven. Een overzicht van alle evenementen kun je HIER vinden.
Mocht je ons willen laten weten of laten zien wat je aan het doen bent, tag ons dan op Facebook of Instagram met @StadTerneuzen (vinden wij heel leuk!).