• Vliegende Hollander by night

5x Ondanks Corontaine toch ‘samen’

#1 Huiskamerconcerten
Voor fanatieke concertgangers is het vast even wennen, al die gesloten concertzalen. Gelukkig is er een oplossing verzonnen: Veel artiesten geven momenteel live optredens via social media, zoals internationale sterren Coldplay en John Legend via Instagram, maar ook de Zeeuwse bands Woodworks en BLØF via Facebook. Dus houd je favoriete artiesten nauw in de gaten, wie weet verrassen ze jou ook met een huiskamerconcert!

Woodworks speelt verzoeknummers op Facebook

#2 Live gaan
Veel influencers en bedrijven maken al vol op gebruik van deze functie op o.a. Facebook en Instagram. Tijdens een Live kun je bijvoorbeeld koken, eten, opmaken, sporten, een rondleiding geven of een andere leuke activiteit doen terwijl je volgers vragen stellen. Via de Facebook van Healthcenter Bodyline kun je dagelijks Kids Gym volgen of een lesje Yoga.

#3 Houseparty App
Deze App blijkt echt dé lifesaver tijdens de coronacrisis. Met de Houseparty App kun je videochatten en spelletjes spelen met vrienden, familie en collega’s. Je kan het vergelijken met een echt huisfeestje: er lopen mensen ‘binnen’ en er gaan een paar weg. Iedereen ziet wie er binnenkomt en kun je ook zelf zomaar ‘binnenlopen’. Dit wil je niet missen! Gegarandeerd de slappe lach.

#4 Netflix Party
Aangezien wij notoire Netflix-bingers zijn, was dit echt leuk om eens te proberen. Terwijl je gesychroniseerd een film of serie kijkt, kun je met vrienden en vreemden chatten over de beelden die je ziet. Lekker speculeren en lachen tijdens een filmavond op veilige afstand!

#5 Offline
Communiceren hoeft natuurlijk niet per se digitaal. We hebben al mooie voorbeelden gezien van kinderen die mooi stoepkrijt tekeningen maakten om oma en opa te groeten of om hulpverleners een hart onder de riem te steken. Ook zomaar iemand een kaartje sturen om te laten weten dat je aan ze denkt, is al een prachtig gebaar.

Bron: PZC