5x Pasta in Terneuzen

Pasta = comfort food bij uitstek! Deze culinaire klassieker is een van de meest veelzijdige gerechten ter wereld, want met pasta kun je namelijk oneindig variëren. Denk aan de beroemde Italiaanse spaghetti, fusilli, penne, ravioli, gnocchi, cannelloni, lasagne.. maar ook aan Chinese miehoen. Minder bekende varianten zoals Turkse couscous en Griekse orzo krijgen steeds meer voet aan wal in onze dagelijkse keukens.

Omdat het 25 oktober Dag van de Pasta is, hebben wij 5 heerlijke pastagerechten in Terneuzen voor jullie verzameld. Hasta la Pasta, baby!

Delphi
Pasta bij de Griek? Ja, Pasta.. op z’n Grieks! Delphi is misschien niet het eerste restaurant waar je aan denkt als je het woord ‘pasta’ hoort, maar geloof ons, elke pasta liefhebber kan hier aan zijn pasta-trekken komen! Wat dacht je van een heerlijk bord Kritharaki met lamsschenkel? Kritharaki bestaat uit orzo in tomatensaus – eigenlijk een soort spaghetti bolognese met een Griekse twist. En nu vraag je je misschien af: wat is orzo? Orzo lijkt enorm veel op grote rijstkorrels, maar zo proeft het niet.
En wat dacht je van Griekse Lasagne a.k.a Mousaka. Oke oke, dit gerecht bevat geen pasta, maar is wel écht een aanrader!! Om de avond af te sluiten krijg je natuurlijk een ijskoud shotje ouzo. YAMAS!
> Markt 11, Terneuzen

Gasterij de Thuishaven
Don’t be upsetti, eat some spaghetti! En wel een heerlijke bord spaghetti Bolognese bij de Thuishaven. De Italiaanse klassieker is niet meer weg te denken uit de huidige maatschappij. Ook de variant gemaakt door Ronald is om je vingers bij af te likken! Krijgen jullie al trek?
> De Blokken 1, Terneuzen

Brasserie & Pizzeria Hama
Hama = Pastawalhalla. Deze pizzeria is dé place to be om je pasta-craving te stillen. Van de traditionele spaghetti bolognese tot penne met roomsaus en kip, zalm of toch zeevruchten? Ook voor de vegetariërs staan hier enorm veel opties op de kaart!
> Verlengde van Steenbergenlaan 26, Terneuzen

d’Ouwe Kercke
In dit seafood restaurant kun je terecht voor een geweldige tagliatelle met Scampi’s! En die is vers, verser, verst! Alle smaken komen in dit gerecht mooi samen. Comfort food pur sang! Need. this. now.
> Noordstraat 77, Terneuzen

Foodjutters
Dit gezellige pop-up restaurant op de Scheldeboulevard is het hele jaar door open en heeft nét een nieuwe kaart bekend gemaakt. Voor de koude maanden staan er een aantal heerlijke warme winterse gerecht op de kaart. Wat dacht je van een malse lamsschenkel ´Osso Bucco´met verse pasta. Mocht je in Italiaanse sferen willen blijven, de pizza’s uit de steenoven zijn ook een absolute aanrader. Smullennnnnn geblazen!
> Scheldeboulevard 7, Terneuzen