• Vliegende Hollander by night

5x prikken voor een prikkie

Buiten de deur eten, maar geen zin om je halve salaris er door heen te jagen? Dat is geen probleem in (gemeente) Terneuzen! Er zijn verschillende plaatsen waar je een heerlijke verse maaltijd kan halen voor minder dan €5. We tippen 5 eetplekken waar je kan eten voor een prikkie:

1.           El Cantina

Dit maatschappelijke restaurant is opgestart met de gedachte dat iedereen recht heeft op een betaalbare maaltijd. Natuurlijk is er ook rekening gehouden met het sociale belang, want wat is er nou gezelliger dan samen een hapje eten? Ook worden buurtbewoners erbij betrokken en uitgenodigd. Je kan bij dit restaurant een dagmenu eten of afhalen voor heel weinig. Een paar voorbeelden: rollade met uitjes jus, spruitjes en gekookte aardappelen of spaghetti met balletjes in tomatensaus voor maar €3,50! Elke week kan je HIER het nieuwe menu vinden.

Waar: Achter de Kerk 9 in Terneuzen

Wanneer: maandag tot en met vrijdag van 11.00 tot 14.00 uur

2.           Het Leger des Heils

Bij het Leger des Heils in Terneuzen is er elke woensdag een warme maaltijd voor maar €3! Dit is natuurlijk een super initiatief voor mensen die wat minder hebben en het is natuurlijk hartstikke leuk om lekker onder de mensen te zijn onder het genot van een heerlijke warme maaltijd! Meer informatie over het Leger des Heils vind je HIER.

Waar: Dijkstraat 90 in Terneuzen

Wanneer: elke woensdag om 12.30 uur

3.           Nemen of Geven

Voor de mensen die wat minder kunnen besteden, hebben Jaap en Willy van nemen of geven een kast neergezet waar mensen eten kunnen doneren én eten uit kunnen pakken. Wat ooit begon met één kast in de voortuin is uitgegroeid tot meerdere kasten, een groentekraam en een koelkast. Iedereen heeft wel eens wat gekregen, in een kerstpakket bijvoorbeeld, wat je eigenlijk nooit gebruikt, dit kan dan in de kast. Tegenoverstaand zijn er natuurlijk mensen die deze spullen heel hard kunnen gebruiken en zij kunnen de spullen dan uit de kasten pakken. Zo helpen we elkaar een beetje in het dagelijks leven.

Waar: Rivierenpark 20 in Terneuzen

Natuurlijk kan je ook buiten Terneuzen prikken voor een prikkie…

4.           De app ‘Too Good To Go’

Wist je dat er een app bestaat, waarbij je aan het einde van de dag een box kan kopen met overgebleven eten? Nu wel! De app ‘Too Good To Go’ heeft een kaart met daarop locaties waar je eten kan ophalen aan het einde van de dag. Dit kan in Terneuzen, maar ook in de rest van de gemeente. Bedrijven zoals Hema, La Place, Spar en Bakkerij Risseeuw doen al mee! Je kan dan voor bijvoorbeeld €4,99 een box kopen waar eten in zit voor de waarde van €14,99. Zo voorkomen we voedselverspilling en heb jij lekker eten voor een prikkie! Heb jij de app al gedownload?

5.           Het Cuypje

Hier vind je hetzelfde concept als bij El Cantina, maar dan in Sas van Gent én met andere gerechten! Ook dit is een maatschappelijk restaurant met dagmenu’s en afhaalmenu’s. Hier kan je ook gezellig een hapje eten voor weinig. Nog wat voorbeelden om nog meer trek te krijgen: Thaise Scampi’s met mihoen, steak met peperesaus en friet of zuurkool ovenschotel met gehakt! Hier krijg je toch spontaan honger van! Je vindt HIER elke week het nieuwe menu.

Waar: Markt 4 in Sas van Gent

Wanneer: dinsdag tot en met zaterdag van 10.00 tot 15.30 uur