• Vliegende Hollander by night

6x Sporten in coronatijd

 Hoe staat het met jouw goede voornemens? Het meest voorkomende goede voornemen is bijna elk jaar hetzelfde: fit worden (en blijven) en werken aan de gezondheid. Het is momenteel natuurlijk lastig om te knallen in de sportschool. Gelukkig bieden veel lokale sportscholen wel alternatieven, zodat je toch kan werken aan die goede voornemens en gewoon lekker fit kan zijn én blijven. 

Chroomfit 

Op dit moment mag er niet binnen getraind worden. Christian de Die van ChroomFit heeft er daarom voor gekozen om personal training buiten te geven, in plaats van binnen. Naast personal training, worden er ook online lessen via Zoom georganiseerd en kun je de tent reserveren voor vrije training. Op het Instagram account en het Facebookaccount van ChroomFit vind je de roosters voor de online lessen. Ze bieden verschillende lessen aan; van Zwanger & Fit lessen tot bootcamp. Voor iedereen wat wils dus!  

Bodyline

Ook Bodyline biedt jou de mogelijkheid om in beweging te blijven. Ze bieden verschillende groepslessen online aan, zodat jij toch lekker actief kunt blijven. Dit wordt zowel via Zoom als Facebook gedaan. Zo wordt er 4 keer per week, ‘s ochtends en ’s avonds, yogales gegeven via Facebook. Daarnaast bieden ze meerdere keren per week groepslessen aan om je lekker aan het zweten te krijgen. Van bodypump tot pilates. Ook kun je verschillende video’s terugvinden van Bodyline op Youtube en op ‘Fit blijven doen we samen’ van NL Actief. Op de website van Bodyline vind je ook het Bodyline Journal; hier vind je allerlei recepten en andere blogs over gezondheid. Genoeg keuze dus!  

Anytime fitness

Anytime fitness heeft verschillende initiatieven opgezet om jou actief te houden in deze tijd. Ze hebben verschillende wandelroutes uitgezet in Axel en omgeving die jij kunt bewandelen. Tijdens deze wandelingen kom je bordjes tegen waarop een QR-code staat. Als je deze scant krijg je een filmpje te zien met een oefening die je kunt uitvoeren tijdens je wandeling. Op deze manier breng je jouw wandelingen ‘to the next level’. Naast de wandelingen hebben ze een aantal magazines uitgebracht waar verschillende recepten en work-outs in staan. Deze work-outs zijn ook te vinden in de app, samen met nog veel meer andere work-outs. Wanneer begin jij eraan?

Delta Terneuzen

Net als Chroomfit en Bodyline organiseert Delta online groepslessen via Zoom. Van pilates tot powerlessen. Van maandag tot en met vrijdag zijn de instructeurs online te vinden om jou te laten bewegen. Naast de groepslessen houden ze de leden actief via Instagram en Facebook. Zo organiseren ze verschillende online events; zoals een 10-daagse challenge of een voedingscursus. Op deze manier kan je toch fit blijven en werken aan die goede voornemens.  

Basic fit 

In de app van Basic Fit vind je work-outs die je thuis kunt doen. De app biedt video’s van 14 verschillende soorten groepslessen. Zo hebben ze in totaal meer dan 150 video’s! 

Daarnaast biedt de app ook de functie om je eetgewoontes bij te houden en eventueel maaltijden in te plannen. Op deze manier kan je naast je work-outs ook gezond eten. Dat is natuurlijk net zo belangrijk! 

Snapfitness

Snapfitness biedt verschillende work-outs voor iedereen! Zelfs als je geen lid bent. Via de SnapApp kan je lessen volgen via een livestream of on demand. Daarnaast heb je ook contact met een coach voor eventuele vragen over sporten of voeding. Via de app organiseren ze ook challenges om jou in beweging te krijgen. Zo hebben ze in januari een challenge opgezet waarbij je 7000 calorieën moest verbranden. Dat moet jij toch ook kunnen!

Ben je na het lezen van deze blog ook ready to rock die goede voornemens?