• Vliegende Hollander by night

5x wandelen in Gemeente Terneuzen

Steeds meer mensen zoeken de buitenlucht op in het weekend. Voor velen is het een goede manier om even een frisse neus te halen na een lange week thuiswerken. Daarnaast is het goed voor de gezondheid! Daarom hebben wij vijf mooie wandelgebieden in de gemeente Terneuzen op een rijtje gezet. Waar ga jij deze week wandelen? Laat het ons weten!

#1 De Braakman 

De Braakman is een groot natuurgebied met eindeloze mogelijkheden voor jong en oud. Het natuurgebied is te vinden bij Biervliet en biedt volop mogelijkheden om te wandelen of te fietsen. In het noordelijke deel van het natuurgebied bevinden zich namelijk verschillende wandel- en fietspaden. Ook is er een speelbos waar de kinderen kunnen klimmen en klauteren. De ideale locatie om een middag te genieten van het winterse zonnetje!

#2 Het bos in Axel

Het bos in Axel is iets kleiner dan de Braakman, maar ook hier is genoeg te beleven! Net als bij de Braakman heeft het bos in Axel een speelbos; van tunnels onder de grond tot een kabelbaan. Naast het speelbos bevindt zich het golfterrein. Ook hier kun je een mooie wandeling rond maken. Er zijn verschillende wandelpaden beschikbaar in het gebied. Je kunt bijvoorbeeld een rondje wandelen door alleen het bos, of je breidt het rondje uit en wandelt nog een stuk rond het golfterrein. Welke route je ook kiest; je komt gegarandeerd de mooiste plekjes tegen! Extra leuk: bij het golfterrein van de Woeste Kop vind je het restaurant TopZ, ondanks dat het restaurant gesloten is, geven ze wel de mogelijkheid om koffie of een broodje af te halen. 

#3 De polders van Koewacht

Als je graag wandelt in een mooie omgeving met verschillende uitzichten is Koewacht de plaats voor jou. Koewacht ligt op een zandrug, dat maakt de omgeving uniek in de regio. Er zijn veel kreken en dijken te vinden en natuurlijk ook veel mooie bossen. Koewacht ligt dicht bij de Belgische grens, dus grote kans dat je zelfs nog even de grens over gaat tijdens jouw wandeling. 

#4 De Zeedijk 

Lekker uitwaaien met zicht op de Westerschelde? Dan is een wandeling langs de Zeedijk een aanrader. Aan het begin van de Zeedijk bevindt zich restaurant De Westbeer. Je kunt eventueel voor je wandeltocht een lekkere lunch halen en daarna met volle moed beginnen aan jouw wandeling. Tijdens de wandeling heb je een prachtig uitzicht op de zee. Ga vooral ook eens kijken rond zonsopgang of zonsondergang een kijkje nemen. 

#5 De Canisvliet in Westdorpe 

De Canisvliet is een natuurgebied in Westdorpe. Tijdens de wandeling kom je lang prachtige weilanden, bossen en kreken. In de kreken zwemmen verschillende vissen zoals snoeken en karpers. Tijdens deze route wandel je langs het kanaal van Gent naar Terneuzen. Op de weides vind je verschillende weidevogels zoals de grutto en de zomertaling. Bij de kreek bevindt zich ook een kampeerplek waar picknicktafels staan, waar je eventueel even een kleine pauze kunt nemen en genieten van het uitzicht!