• Vliegende Hollander by night

7x dingen die Terneuzense millennials vroeger deden

Ben jij geboren tussen 1980 en 2000? Dan mag jij jezelf officieel een millennial noemen! Kun je de zeven volgende dingen afvinken? Dan mag jij je ook tot een beetje tot de generatie millennials rekenen, want ‘age is just a number’.. toch? Je bent een echte Terneuzense millennial als:

1. Kleren halen bij Popcorn
Je hippe outfits haalde je natuurlijk standaard bij kledingwinkel Popcorn in de Noordstraat. Dat ene Australian vestje, Lonsdale trui, jurkje van Morgan, broek van Miss Sixty en dat ene topje van Madonna.. je had het allemaal in je kast hangen!

2. Stappen bij Markies en bij de Q
Je stapavond eindigde (of begon) altijd bij de Markies of de Q. En jij was niet de enige.. Vaak stond je te verkleumen in de lange rij bij de ingang, zodat je na een poos wachten eindelijk kon genieten van je Breezer of Bacardi Razz terwijl je losging op gasolina.

3. Koopavond + drankjes bij ’t Gerecht
Op vrijdag ging je na een avondje shoppen tijdens de koopavond natuurlijk gezellig drankjes doen bij ’t Gerecht.

4. Kebab bij Dönerland
Een avondje stappen was nooit niet compleet zonder deze af te sluiten met een broodje kebab bij Dönerland in de Nieuwstraat. Deze lekkere vettige hap deed vaak wonderen.

5. Jazz-a-Delic / New Years Xperience
Als je niet naar deze twee feesten ging, had je écht wat gemist. Het dancefeest Jazz-a-Delic vond eerst plaats in Porgy&/bess, daarna in het Scheldetheater en in de skihal. Het feest had alles; DJ’s, artiesten en mooie danseressen en was standaard uitverkocht. Helaas stopte de organisatie na 10 jaar.
Het populaire Nieuwjaarsfeest New Years Xperience vond plaats in de oude Veerhaven en was jaren the place to be om het nieuwe jaar in te luiden met al je vrienden.

6. Disco zwemmen / feestje bij Scheldorado
Je kinderfeestje vierde je standaard bij Scheldorado. Als het dan ook nog eens discozwemmen was, was je feestje helemaal compleet!

7. Frietje bij de Triangel
Als je naar het Zeldenrust ging, was je tijdens je pauze of na school te vinden bij de Triangel om de hoek. Lekker een frietje eten, om vervolgens thuis geen hap meer door je keel te krijgen. Good old times!