• Vliegende Hollander by night

Aannemersbedrijf Van der Poel blijft werk Citymarketing Terneuzen steunen

 

Net als in de afgelopen jaren, is Aannemersbedrijf Van der Poel ook komend jaar partner van Citymarketing Terneuzen. Tom de Caluwé, die samen met Marco de Raad de directie vormt, zette zijn handtekening onder een nieuwe éénjarige overeenkomst. “Deze gemeente heeft veel potentie, dat mogen we best wat meer van de daken schreeuwen.”

Aannemersbedrijf Van der Poel is een ontwikkelende bouwer, die de focus heeft op de provincie Zeeland. Met een team van circa negentig vaste medewerkers ontwikkelt, verkoopt en realiseert het uiteenlopende vastgoedprojecten op het gebied van wonen, recreatie en zorg. Met gedreven collega’s en een hecht netwerk aan partners maakt Aannemersbedrijf Van der Poel de leefomgeving iedere dag een beetje mooierduurzamer en leefbaarder. Dit doet het Terneuzense bedrijf door te innoveren, voor nu en voor de toekomst.

Appartementencomplex Anna Bijns in Terneuzen, plan Vageland in Koewacht en Pharos Residence in Breskens; het zijn enkele projecten die de handtekening van Van der Poel dragen. Eén van de projecten waar het aannemersbedrijf nu ook hard aan werkt, is Pattistpark toren I. De eerste van drie woontorens aan de Scheldeboulevard, pal naast zorgcentrum Maxima, nadert zijn voltooiing. Veel mensen namen er de afgelopen tijd al een kijkje, omdat de toren door het verwijderen van de steigers steeds beter zichtbaar werd.

Artist impression van Pattistpark, één van de projecten van Aannemersbedrijf Van der Poel

Van der Poel hoopt Pattistpark I in het derde kwartaal van dit jaar op te kunnen leveren. Daarna hoopt het verder te kunnen met Pattistpark II. “De voorbereidende werkzaamheden zijn hiervoor inmiddels gestart”, vertelt Tom de Caluwé. De tweede toren in Pattistpark wordt nog vijftien meter hoger dan de eerste. Er komen 88 energiezuinige appartementen in, variërend van 70 tot 200 vierkante meter, verdeeld over 21 verdiepingen.

Bij Van der Poel werken momenteel zo’n 90 eigen medewerkers. Tom de Caluwé: “Daarnaast zijn er nog zo’n 400 mensen voor ons werkzaam bij verschillende projecten. Dan heb je het bijvoorbeeld over onderaannemers. Wij willen een stabiele organisatie zijn, die ook de komende jaren mooie projecten wil realiseren. Het zijn uitdagende tijden in de bouw, maar dat maakt het ook leuk en interessant.”

Met het verlengen van het partnership steunt Aannemersbedrijf Van der Poel het werk van Citymarketing Terneuzen. “Citymarketing zorgt voor een stuk leefbaarheid in de gemeente Terneuzen, die verder op de kaart wordt gezet. Deze gemeente heeft veel potentie, dat mogen we best wat meer van de daken schreeuwen. Citymarketing Terneuzen is de organisatie om dat aan te stimuleren en daarom zijn wij partner. Iedereen is erbij gebaat dat het goed gaat met Terneuzen. De stad en ook de kernen in deze gemeente.”

“Citymarketing zorgt voor een stuk leefbaarheid in de gemeente Terneuzen, die verder op de kaart wordt gezet.”

Het is heel belangrijk dat de centrumfunctie goed zichtbaar is, zegt Tom de Caluwé. “Als mensen met de auto door de Westerscheldetunnel komen, moeten ze eigenlijk heel de regio bekijken. Sommige mensen zullen meteen naar één van de stranden in de gemeente Sluis rijden. Maar als ze terug rijden, moeten ze ook een kijkje nemen in de gemeente Terneuzen. Dat is belangrijk. Terneuzen moet ook voor de toerist goed in beeld worden gebracht. Dan kunnen ze ontdekken wat voor mooie plekken we hier allemaal hebben.”