• Vliegende Hollander by night

Aannemersbedrijf van der Poel: ‘Terneuzen heeft enorm veel potentie’

“Wij zijn overtuigd van de potentie van Terneuzen. De stad heeft een aantal enorme kwaliteiten. Ik denk daarbij ten eerste aan de werkgelegenheid, maar ook aan de fantastische ligging aan de Westerschelde. Schepen varen op 100 meter afstand langs; dat is echt uniek in Nederland. Daarnaast is er de aanleg van de Nieuwe Sluis, de samenwerking met de Haven van Gent in North Sea Port en de wisselwerking met Stad Gent. Dit alles bij elkaar zorgt voor een enorme kans voor deze regio.” 

Kees de Regt is directeur van Aannemersbedrijf Van der Poel in Terneuzen. Dit bedrijf is Partner van Stad Terneuzen en met reden. “We hebben onze roots in Terneuzen. Ik vind het belangrijk dat we werken vanuit een stevige basis. Het is goed om als bedrijf sterk te zijn in de regio waar je gevestigd bent. Het is bovendien nodig om Terneuzen te versterken door er samen de schouders onder te zetten. Dat kan het beste door als bedrijven, samen met de gemeente, samen te werken binnen Citymarketing Terneuzen.” 

DNA van Terneuzen 
Van de Poel is een grote werkgever in de regio en een gevestigde naam. Het bedrijf startte al in 1898 en heeft veel prominente gebouwen op zijn naam staan. Inmiddels maakt Van der Poel deel uit van VolkerWessels en is het één van de grootste aannemersbedrijven in Zeeland. Naast de 100 eigen medewerkers, werken in totaal op alle projecten ruim 500 à 600 man. “Het DNA van de Stad Terneuzen zie je ook in ons bedrijf terug. We hebben een ‘no nonsense’ mentaliteit, zijn degelijk en betrouwbaar en zijn creatief. Eigenschappen die nodig zijn om in deze moeilijke markt zaken voor elkaar te krijgen. We doen veel in Terneuzen en hebben nog veel plannen voor de komende jaren.” 

Samenwerken 
Naast de eerder genoemde kwaliteiten, ziet De Regt ook een aantal uitdagingen. Zo meent hij dat de verblijfskwaliteit moet worden versterkt. “Het kernwinkelgebied vergt momenteel de nodige aandacht. Vanuit Citymarketing Terneuzen kunnen we hier samen keihard aan werken. Naar mijn idee is het belangrijk dat eerst de focus op Terneuzen komt te liggen. Gaat het daar goed, dan volgen de andere kernen vanzelf. Wij hopen daar op deze manier een steentje aan bij te dragen.” 

Getekende overeenkomst met aannemersbedrijf van der Poel.
Project van aannemersbedrijf van der Poel ‘de Kampanje’.