• Vliegende Hollander by night

Aanschuiven bij Farah’s table

Misschien ben je al bekend met plantaardig eten en misschien ook niet, maar wij weten zeker dat chef Farah jou helemaal om kan koken! Zij laat je graag op een laagdrempelige en gezellige manier kennis maken met de vegetarische en veganistische keuken. Een menu vol verrassende en kleurrijke gerechten. De komende tijd organiseert Farah verschillende vegan diners zodat iedereen kennis kan maken met de veelzijdige veganistische keuken.

“Eigenlijk ben ik opgeleid tot social worker, maar tijdens het reizen besloot ik dat ik toch graag iets wil doen met mijn passie voor koken. Uiteindelijk heb ik een aantal jaar bij Terneuzense horeca gewerkt, maar ik miste een deel duurzaamheid in de keuken. Zo doende ben ik mijn eigen bedrijfje gestart, zodat ik mijn manier kan koken. Zo min mogelijk verspillen, plastic beperken en koken met plantaardige producten.

Ik begon met het geven van vegetarische kookworkshops, koken bij yoga retreats in de regio en wilde naar Santiago de Compostela wandelen. Helaas werd dit door corona onderbroken, en moest ik opzoek naar een alternatief. Dat werden Vegan take-away maaltijden op vrijdag. Dit liep meteen als een trein. Het is wel echt een niche, want niet jan en alleman wil veganistisch eten. Maar voor diegenen die dat wel willen, is er in de regio weinig aanbod.

Wegens versoepelingen mag ik weer vegan diners organiseren! Hiervoor zoek ik de samenwerking op met lokale ondernemers. 8 juli kook ik samen met Bas To Nature vanuit een camper voor een kleine groep mensen in de buitenlucht. Hier was veel animo voor, want het wat meteen vol. Super leuk toch, een lange tafel met allemaal onbekenden die kennis maken met een nieuwe keuken. Op 15 juli organiseer ik een vegan diner bij Lemonade, hier is nog plek voor! Als het goed loopt, wil ik er in de toekomst nog meer organiseren. De maaltijden zijn voor iedereen toegankelijk. Het zijn internationale gerechten die de meesten wel aanspreken. Ook vleesliefhebber kunnen er lekker eten, zonder dat ze iets missen!”

Wil jij binnenkort aanschuiven bij Farah? Neem dan een kijkje op haar Facebook, Instagram of website