• Vliegende Hollander by night

AT HOME ABROAD: EXPATS IN BEELD

Expats in Zeeuws-Vlaanderen, die zijn er genoeg. Wie zijn zij en wat vinden zij van de Nederlandse cultuur en regio? Zijn wij inderdaad op klompen lopende reuzen die lange fietstochten maken langs tulpenvelden en in een kringetje zitten tijdens verjaardagen terwijl de blokjes kaas doorgegeven worden? (Oeps, guilty!)
Onze stagiaire Maaike is voor haar onderzoek op pad gegaan en heeft verschillende expats een aantal vragen gesteld om hier een duidelijker beeld van te krijgen. Het eerste interview lees je hier en het tweede interview hier.

Ze sprak voor haar derde interview met Valerie Mourot. Zij verhuisde samen met haar man en drie kinderen vanuit de Verenigde Staten naar Zeeuws-Vlaanderen.

Hoe was het om uit te kijken naar de grote verhuizing?
Het was een hectische periode, ons derde kind was net geboren toen we te horen kregen at we dit avontuur konden aan gaan. Het was een kans die we met veel enthousiasme hebben aangepakt. We zijn hier twee maanden van te voren geweest, om te kijken naar huizen en scholen. Naar het buitenland verhuizen is iets wat ik altijd heb willen doen.


Hoe waren de eerste maanden toen je hier woonde?
Het was uitdagend. In de Verenigde Staten werkte ik, dus het was even omschakelen om niet te hoeven werken in Nederland. Ik zorg nu voornamelijk voor de kinderen, doe de boodschappen en ik sport graag. Ik probeer de balans te zoeken in het productief zijn zowel in het huis als buiten het huis.


Hoe vind je het leven in Zeeuws-Vlaanderen?
De cultuur is een grote verandering. De mensen zijn vriendelijk en behulpzaam. We hebben wat langer gezocht naar een huis vanwege de grootte van het gezin. We zijn heel blij met de kans die we hebben gekregen. Op deze manier leren onze kinderen een andere cultuur en hebben we de mogelijkheid om andere landen te te bezoeken.


Wat is belangrijk voor een expat om een fijne tijd te hebben denk je?
Doe dingen die je niet zou kunnen doen als je thuis zou wonen. Ga het avontuur aan en wees dankbaar dat je het mag meemaken.