• Vliegende Hollander by night

Beelden op de Scheldeboulevard 2018

Voor de 19de maal op rij vindt deze zomer in Terneuzen (van zaterdag 30 juni t/m zondag 2 september) de prestigieuze openluchtexpositie ‘Beelden op de Scheldeboulevard’ plaats. Deze expositie is inmiddels uitgegroeid tot een beeldententoonstelling van allure die jaarlijks vele duizenden bezoekers naar Terneuzen trekt. En dit allemaal in een adembenemend decor: de Scheldeboulevard die de grens vormt tussen land en Westerschelde.

Beeldenroutepublieksprijs

Nieuw is dat dit jaar gestemd kan worden op de ‘Beeldenroutepublieksprijs 2018’. Het beeld waarop door de bezoekers aan de openluchtexpositie de meeste stemmen worden uitgebracht zal door de gemeente Terneuzen worden aangekocht. Voor dit doel stelt de gemeente Terneuzen 10.000 euro ter beschikking.

Beeldende kunstenaars

Beeldende kunstenaars wiens werk te bewonderen valt zijn onder meer Hilde van de Walle, J.Pan, Olivier Loos, Samuel Eeckhaut, Julie Verhelst, Dirk van Hecke, Stefaan Ponette, Veerle de Smet, Bert53, Brigitta Campe, Gideon Gilliet, P.Nand, Rolf Mulder, Gjalt Blaauw, Roland de Jong Orlando, Ton Kalle, Jan Kettelerij, Marc Leyman, Wilco van Hoogdalem, Herman van Nazareth, Hendrike Huijsmans, Willy Peeters, Jacqueline Specken, Danny Schelfhout, Rosalinde van Ingen Schenau, Herbert Monsieur, Olette Hamer en Hubert Minnebo.

 

De kleurrijke expositiebrochure over de beeldenroute is verkrijgbaar via de balies van het stadhuis van de gemeente Terneuzen, het VVVkantoor en Brasserie Westbeer aan de Scheldeboulevard.

Verder is alle informatie op te vragen via de website  

Voor meer informatie: Stichting Toonbeeld (j.stanneveld@toonbeeld.nl) en Kunstenaarscollectief Joseph Pannecoucke (pannecoucke.joseph1@telenet.be).