• Vliegende Hollander by night

Best coffee in around! Deliciis Sas van Gent

Je zou maar de best gewaardeerde koffie van gemeente Terneuzen, Zeeland én Nederland serveren! De Belgse Kathy sleepte tot haar grote verbazing alle drie de awards afgelopen maand binnen. Haar knusse huiskamer koffiezaakje bij Markt 4 in Sas van Gent is al 2,5 jaar een groot succes, maar dit had ze nooit durven dromen.

“Na de hotelschool Ter Groene Poort in Brugge af te hebben gerond, heb ik altijd in de horeca gewerkt. Ik hielp vaak bij Deliciis toen de zaak nog aan de Oostkade gevestigd was. Toen het ter overname kwam, begon Markt 4 ook net. De link was snel gelegd, en ik besloot een sprong in het diepe te wagen.Ik vond het belangrijk dat het knusse huiskamer gevoel zou blijven, maar ik heb er wel echt mijn eigen draai aan gegeven. ‘Het oude woonkamertje van oma’ noem ik het ook wel. Ik werk voornamelijk met ecologische spulletjes, biologische theeën en veel kopjes en meubeltjes van de kringloop. Soms brengen mensen oude antieke kopjes mee ‘deze passen veel beter in jouw zaakje’ zeggen ze dan. Dat vind ik zo bijzonder!

Dagelijks komen er veel vaste klanten hun koffietje bij mij komen drinken. Markt 4 is een echte ontmoetingsplek voor vooral ouderen. Maar ook jongeren weten ons steeds beter te vinden. Speciale koffietjes zijn volgens mij momenteel erg hip! En mocht je geen koffie lusten, we hebben heel veel soorten chocolademelk, gemaakt van echte callebaut chocolade! Daarnaast serveer ik dagelijks ook twee of drie zelfgemaakte taarten . Bokkepootjes taart, cupcakes.. maar mijn specialiteit is toch echt cheesecake!”

TROTS TROTSER TROTST

“Het publiek kon via Nationale Horeca Prijzen stemmen op hun favoriete koffiezaak. En ik was blijkbaar de eerste geworden van gemeente Terneuzen. Toen belden zij mij en vertelden zij mij dat ik ook nog eens eerste was geworden van Zeeland én ontving ik ook nog een Gold Award omdat ik de meeste punten van Nederland had 🥇. Ik kan echt niet beschrijven hoe blij ik ben. Er zijn zoveel mooie koffiezaken in de buurt, en dat ik gewoon eerste ben geworden is onbeschrijfelijk!Ik hoop dat mensen nu steeds beter Markt 4 weten te vinden, want het is hier zo enorm gezellige. Je kan hier elke dag ontbijten of zelfs high tea’en.. we hebben fruitsapjes, een bakker, een slager.. wat wil je nog meer. Hopelijk te snel allemaal!”

📍Deliciis is gevestigd in Markt 4, Sas van Gent

🗓️ Maandag t/m zaterdag

🕓 9:00 – 17:00, zaterdag van 8:30 tot 16:00