Ontstaansgeschiedenis van Terneuzen

Terneuzen is een stoere havenstad, maar vooral ook gastvrije stad aan het water. Terneuzen is een stad die je moet ontdekken. De stad heeft een sterke band met het water, die nog duidelijk zichtbaar en voelbaar is. Terneuzen biedt diverse (water)recreatiemogelijkheden, het heeft een gastvrije binnenstad met diverse winkel- en horeca-gelegenheden en meer… Lees verder..
pijl

Evenementen kalender

Heemkundige Kring Sas van Gent

9 september 2023

Oude museumschepen van de Bruine Vloot bezoeken Sas van Gent in het kader… Lees verder..

pijl

Porgy & Bess en Terneuzen een gouden combinatie

Het begon allemaal in 1944 toen Frank Koulen met de geallieerden Zeeuws-Vlaanderen hielp bevrijden. Hij kwam in Terneuzen, werd verliefd en trouwde met de Terneuzense Vera van den Bruele. In 1957 begon hij, tegenover de bekende wolwinkel van zijn schoonfamilie,… Lees verder..
pijl

Oud Terneuzen

Een onontdekt stukje Terneuzen De straten Tuinpad, Vissteeg en Kandeelstraat behoren tot één van de oudste overgebleven stukjes van de binnenstad van Terneuzen. Aan het gebied tussen de Herengracht, de Kersstraat en de Noordstraat wordt nu gerefereerd als Oud Terneuzen. Het is gelegen op… Lees verder..
pijl

Musea in Terneuzen

Streekmuseum ‘Het Warenhuis’ Een bezoek aan Museum Het Warenhuis is een unieke ervaring voor het hele gezin! De geschiedenis van de streek, met als één van de hoogtepunten de collectie streekdracht, wordt op een bijzondere en interactieve wijze tentoongesteld. Het… Lees verder..
pijl

Monumenten

Monumentale gebouwen Terneuzen kent verschillende monumentale gebouwen. De belangrijkste en de meest in het oog springende monumenten zijn: het voormalig stadhuis en de grote Kerk aan de Noordstraat, de Arsenaalkazerne en het Bankgebouw (huidig Schoolmuseum) aan de Nieuwstraat, het Voormalig… Lees verder..
pijl

Scheldeboulevard

Wandelen over de Scheldeboulevard is een belevenis. Je wandelt namelijk langs de drukst bevaren rivier van Europa, de Westerschelde. Imposante zeeschepen, sleepboten, binnenvaartschepen en zeiljachten varen af en aan. Je geniet volop van het weidse uitzicht, het water, de zeevaart en vanwege de vaak prachtige wolkenluchten en zonsondergangen. Beelden op… Lees verder..
pijl

Thematische wandel- en fietsroutes

In de stad Terneuzen’worden verschillende wandel- en fietsroutes georganiseerd. Zo kun je bijvoorbeeld ‘Op pad met De Vliegende Hollander’. Via deze wandelroute kom je op allerlei plekjes, die verborgen liggen achter de winkelstraten. Je maakt kennis met zowel historische als… Lees verder..
pijl

Waterrecreatie mogelijkheden

Terneuzen is omgeven door water. Op de Westerschelde en het Kanaal van Gent naar Terneuzen vind je veel beroepsvaart. Daardoor zijn de waterrecreatiemogelijkheden enigszins beperkt. Zeilers daarentegen kunnen de Westerschelde goed bevaren en die vind je volop bij Watersportvereniging Neusen. Meer waterrecreatie is mogelijk op de prachtige kreken die Terneuzen rijk is. Hier kun je dan ook prima roeien, surfen en zwemmen.  
pijl

Winkelgebied

Het centrum van Terneuzen heeft een divers aanbod aan winkels en veel keuze als het gaat om eten, drinken en uitgaan. Elke laatste zondag van de maand is het koopzondag. Op deze pagina vind je het overzicht van winkels, horeca- en uitgaansgelegenheden in de binnenstad. Klik voor openingstijden hier.
pijl

Gastvrijheid

Terneuzen is een gastvrije stad. Vraag bij het stadhuis naar de gratis plattegrond met aanbiedingenboekje en ontdek de stad aan de hand van de aangegeven bezienswaardigheden. Er is voldoende parkeergelegenheid rondom het centrum, bovengronds en in de parkeergarages. Je bent in… Lees verder..
pijl

Arrangementen

Ontdek onze stoere havenstad en loop of fiets langs de Scheldeboulevard. Ontdek je liever de historie van Terneuzen of misschien ben je wel op zoek naar een verrassingsuitje.
pijl

Verblijven

Zoek je een leuke B&B of een goed hotel? Er zijn in de stad Terneuzen diverse mogelijkheden:
pijl

Bureau citymarketing Terneuzen

Terneuzen… Een havenstad. Een stoere stad met een prachtige omgeving. Een regio met karakter, sfeer en unieke verhalen en bezienswaardigheden. Ja, Terneuzen is jouw bezoek absoluut waard! ✅ Bewonder de imposante oceaanreuzen vanaf de Zeedijk, de sluizen of de scheepsspottersplek. ✅ Stap in de voetsporen van kapitein Willem van der… Lees verder..
pijl

Vergader accomodaties en feestzalen

Er is in Terneuzen een ruime keuze aan vergaderaccommodaties, feest- en trouwzalen. Hier vind je een overzicht.
pijl