Arrangementen

Ship-Ahoy-dagje: Uitwaaien langs de Scheldeboulevard – Portaal van Vlaanderen

Ontdek onze stoere havenstad en loop of fiets langs de Scheldeboulevard. Hier heb je een perfect uitzicht over de drukst bevaren rivier van Europa, de Westerschelde. De boulevard leidt in westelijke richting naar het sluizencomplex waar je het informatiecentrum Het Portaal van Vlaanderen kunt bezoeken. Hier kun je verschillende arrangementen boeken. Een boottochtje over het Kanaal van Gent naar Terneuzen is een bijzondere ervaring. Duik vervolgens de binnenstad van Terneuzen in en laat je culinair verwennen door één van onze gastronomische restaurants.

Museum-dag: Schoolmuseum Terneuzen – Industrieel museum Sas van Gent – Streekmuseum Het Warenhuis Axel

Ontdek de historie van Terneuzen en bezoek de drie belangrijkste musea. Het museum Het Warenhuis in Axel is een gloednieuw streekmuseum en biedt vertier voor het hele gezin. Ook wordt de geschiedenis van de streek op een interactieve wijze tentoongesteld. Één van de hoogtepunten hierbij is de collectie streekdracht. Kinderen kunnen aan de hand van Wannes en Wantje een speurtocht doen of met het Ipad-spel het museum ontdekken.

Het Industrieel Museum in Sas van Gent vertelt over 100 jaar industrie, hoe de industrie zich door de jaren heen heeft ontwikkeld en wat dit heeft betekend voor Zeeland. Indrukwekkende machines staan tentoongesteld en de historie komt tot leven. Voor kinderen is er geweldig veel te zien en te beleven. Heb je al eens met een 3D-pen iets gemaakt?

Het Schoolmuseum ‘Schooltijd’ in de Nieuwstraat in Terneuzen is gevestigd in een prachtig rijksmonument uit de jaren twintig van de vorige eeuw. Gebouwd in de stijl van de Amsterdamse school. Binnenin vind je een uitgebreide collectie schoolspullen en maak je kennis met het schoolleven van een eeuw geleden.

Kidsfun dag: Scheldorado – Skidôme – Speeltuin Oranjekwartier – Portaal van Vlaanderen

In Terneuzen hoef je je niet te vervelen. Kom met je ouders lekker skiën in Skidôme of spelen en zwemmen in ons tropisch zwemparadijs Scheldorado. In de zomermaanden staan de deuren van onze speeltuin ‘t Oranjekwartier wagenwijd voor jou open. Daarnaast kun je in het bezoekerscentrum van het sluizencomplex, het Portaal van Vlaanderen, gigantisch grote zeeschepen voorbij zien varen en een sluis bedienen.

Facebook berichten

Bekijk onze laatste berichten en blijf op de hoogte!

NieuwsBerichten

Terugblik 2021

29 december 2021

Het einde van het jaar is weer in zicht en 2022 nadert! 2021… Lees verder..

Nieuw sushi restaurant: Xclusive Sushi!

10 december 2021

Zaterdag 11 december is het éindelijk zo ver: dan opent Xclusive Sushi de… Lees verder..