Arrangementen

Ontdek onze stoere havenstad en loop of fiets langs de Scheldeboulevard. Ontdek je liever de historie van Terneuzen of misschien ben je wel op zoek naar een verrassingsuitje.

Ship-Ahoy-dagje: Uitwaaien langs de Scheldeboulevard – Portaal van Vlaanderen

Ontdek onze stoere havenstad en loop of fiets langs de Scheldeboulevard. Hier heb je een perfect uitzicht over de drukst bevaren rivier van Europa, de Westerschelde. De boulevard leidt in westelijke richting naar het sluizencomplex waar je het informatiecentrum Het Portaal van Vlaanderen kunt bezoeken. Hier kun je verschillende arrangementen boeken. Een boottochtje over het Kanaal van Gent naar Terneuzen is een bijzondere ervaring. Duik vervolgens de binnenstad van Terneuzen in en laat je culinair verwennen door één van onze gastronomische restaurants.

Museum-dag: Schoolmuseum Terneuzen – Industrieel museum Sas van Gent – Streekmuseum Het Warenhuis Axel

Ontdek de historie van Terneuzen en bezoek de drie belangrijkste musea. Het museum Het Warenhuis in Axel is een gloednieuw streekmuseum en biedt vertier voor het hele gezin. Ook wordt de geschiedenis van de streek op een interactieve wijze tentoongesteld. Één van de hoogtepunten hierbij is de collectie streekdracht. Kinderen kunnen aan de hand van Wannes en Wantje een speurtocht doen of met het Ipad-spel het museum ontdekken.

Het Industrieel Museum in Sas van Gent vertelt over 100 jaar industrie, hoe de industrie zich door de jaren heen heeft ontwikkeld en wat dit heeft betekend voor Zeeland. Indrukwekkende machines staan tentoongesteld en de historie komt tot leven. Voor kinderen is er geweldig veel te zien en te beleven. Heb je al eens met een 3D-pen iets gemaakt?

Het Schoolmuseum ‘Schooltijd’ in de Nieuwstraat in Terneuzen is gevestigd in een prachtig rijksmonument uit de jaren twintig van de vorige eeuw. Gebouwd in de stijl van de Amsterdamse school. Binnenin vind je een uitgebreide collectie schoolspullen en maak je kennis met het schoolleven van een eeuw geleden.

Waar[w]eetje?

Waar[w]eetje is een verrassingsuitje: een combinatie van lekker eten, een beetje puzzelen en vooral een leuk verrassingseffect. Want je weet vooraf niet waar je gaat eten en dus ook niet wat je gaat eten. Waar[w]eetje kun je met zijn tweetjes doen, maar ook prima met een groep. En Waar[w]eetje is elke keer verschillend!

Bij Waar[w]eetje moet je door het oplossen van puzzels erachter zien te komen in welke restaurants jij mag aanschuiven. De puzzels krijg je telkens in een envelop overhandigd en kun je gezellig samen oplossen. Bijna alle restaurants in het centrum van Terneuzen doen mee. Door loting wordt jouw route bepaald. Die is dus elke keer anders. De restaurants schotelen jou een heerlijk gerecht voor. Op je route krijg je drie afzonderlijke gerechten.

Kijk voor meer informatie en reserveringen op www.waarweetje.nl.

Facebook berichten

Bekijk onze laatste berichten en blijf op de hoogte!

NieuwsBerichten

Vacature promotieteam

10 augustus 2023

Ben jij op zoek naar een leuke en dynamische weekend bijbaan waar je… Lees verder..

Op de kaart – India

13 september 2023

We namen een kijkje in de keuken bij Sweta. Sweta is overgekomen vanuit… Lees verder..