Waterrecreatie mogelijkheden

Terneuzen is omgeven door water. Op de Westerschelde en het Kanaal van Gent naar Terneuzen vind je veel beroepsvaart. Daardoor zijn de waterrecreatiemogelijkheden enigszins beperkt. Zeilers daarentegen kunnen de Westerschelde goed bevaren en die vind je volop bij Watersportvereniging Neusen. Meer waterrecreatie is mogelijk op de prachtige kreken die Terneuzen rijk is. Hier kun je dan ook prima roeien, surfen en zwemmen.

 

De Oude Veerhaven

Van 1913 tot 1972 is er een veerdienst geweest tussen Terneuzen en Hoedekenskerke.  De ‘Oude Veerhaven’ verwijst naar het gebied van de voormalige veerhaven met het ponton waar de veerboot aanmeerde. Sinds 2015 is het gebied in eigendom van het Terneuzense sleepvaart- en bergingsbedrijf Multraship en vormt het de thuishaven van de stoere sleepboten.

Ten oosten van de oude Veerhaven vind je de buiten-jachthaven die ligplaatsen heeft voor zowel bezoekers als vaste liggers.

Jachthavens

In Terneuzen heb je zowel een binnenhaven (aan de Beurtvaartkade) als een buitenhaven (aan de Scheldeboulevard). Watersportvereniging De Honte en Watersportvereniging Neusen beheren de jachthaven aan het open water van de drukbevaren Westerschelde. De jachthaven aan de Oostelijke Kanaalarm is kleiner en alleen bereikbaar via het Kanaal van Gent naar Terneuzen.

De beide havens liggen op loopafstand van het centrum en beschikken over water, elektriciteit, toiletten, wasmachine, wasdroger, vuilwaterinnamestation en WiFi.

Havenmeester binnenhaven: +31 (0)115 614411

Havenmeester buitenhaven: +31 (0) 652 182 564

De Otheense Kreek

Hoewel het water van de Otheense Kreek is aangemerkt als natuurgebied biedt ‘de Kreek’ veel mogelijkheden voor waterrecreatie. Je mag er zeilen, surfen, kanon en roeien. Je kunt ook zwemmen in de Otheense Kreek, maar het is geen officieel open zwemwater. Er vindt dus geen regelmatige controle van het zwemwater plaats in de zomerperiode. De Otheense kreek heeft de status van speelwater (vissen, varen, roeien, kanoën). De Otheense Kreek heeft een jachthaventje voor kleine roei- en zeilbootjes, verschillende bootsteigers en boothellingen. Op de Kreek mag je ook (boot)vissen. Langs de oever van de kreek zijn ongeveer 50 visplaatsen aangelegd. Visvergunningen worden uitgegeven door hengelvereniging ONI. Ten westen van de Otheense Kreek vind je een natuurspeeltuin, De Boomhut, en de Kinderboerderij, die wordt beheerd door Stichting Tragel, een zorginstelling voor mensen met een verstandelijke handicap.

Rond de Otheense Kreek worden een fietspad en een wandelpad aangelegd. Het ‘Rondje Kreek’ zal uiteindelijk een route vormen langs de Otheense Kreek, tussen de Wachtsluisbrug in het noorden en de Kraagbrug in het zuiden. Een wandeling langs de Kreek is ook voor sportievelingen een uitdaging, want al lopend of joggend langs de Kreek kun je gebruik maken van diverse speel- en sporttoestellen om je conditie te verbeteren.

Facebook berichten

Bekijk onze laatste berichten en blijf op de hoogte!

NieuwsBerichten

Vacature promotieteam

10 augustus 2023

Ben jij op zoek naar een leuke en dynamische weekend bijbaan waar je… Lees verder..

Op de kaart – India

13 september 2023

We namen een kijkje in de keuken bij Sweta. Sweta is overgekomen vanuit… Lees verder..