• Vliegende Hollander by night

Bijkletsen met het Portaal

Manager Liselotte praat ons bij over alle recente ontwikkelingen en gebeurtenissen bij het Portaal van Vlaanderen.

Nieuwe expo
Zo´n vier weken geleden werd een nieuwe (vaste) expositie van North Sea Port geopend bij het Portaal. Deze expo laat op multimediale wijze zien wat er allemaal in de haven gebeurd, van Vlissingen tot Gent. Je kunt het hele havengebied ontdekken door middel van ipads en een maquette een grote expositieruimte en een film over de activiteiten in de haven op een groot scherm. Je leert alles over de natuurgebieden, windmolens, waterpeil etc. Je kunt de expo elke dag komen bewonderen, het liefst wel op reservering.

Druk, druk, druk..
“Het is momenteel echt hartstikke druk! Ik denk dat het te maken heeft met het feit dat veel Nederlanders toch vakantie vieren in eigen land of regio. Alle campings in de buurt zitten helemaal vol. En natuurlijk door de coronamaatregelen. Momenteel kunnen we op éen dag 28 mensen rondleiden en 12 mensen mee laten varen. Normaal gesproken kunnen we natuurlijk het dubbele aantal mensen op een dag rondleiden. De komende dagen zit alles helemaal vol, dus het is aan te raden om op tijd te reserveren! Ik vind het trouwens heel leuk om te zien dat er toch veel lokale bewoners even een kijkje komen nemen. Het is toch eigenlijk een soort must om dit een keer van dichtbij te zien als je hier woont!”

Door de wasstraat
“De laatste tijd zijn wij druk bezig met vanalles te vernieuwen. Afgelopen weekend is onze nieuwe website officieel in de lucht gegaan. De vorige was sterk verouderd, en het was tijd voor een nieuwe overzichtelijke website inclusief reserveringssysteem. De site is echt heel gaaf geworden! Vol nieuwe sfeerbeelden en helemaal van deze tijd. Daarnaast hebben we ook onze entree vernieuwd. Deze hebben we geverfd en een paar nieuwe elementen geplaatst. Ook de vergaderzaal, die we verhuren, hebben we flink aangepakt en is nu uitgerust met een professioneel geluidssysteem. Ideaal als inspirerende locatie voor een vergadering, die je kunt uitbreiden met een lunch of kunt afsluiten met een boottochtje! Na de zomer gaan we nog een aantal dingen in het interieur aanpassen.”

Toekomst dromen

“In de toekomst willen we meer samenwerkingen opzoeken. Momenteel werken we al samen met het industrieel museum en de Westbeer in de vorm van arrangementen. Om elkaar te versterken in de regio is samenwerken essentieel, daar geloof ik echt in!”