• Vliegende Hollander by night

Bijzondere horeca samenwerking Axel

Misschien heb jij het al voorbij zien komen, maar in Axel hebben restaurants À table, de Graanbeurs, Mia’s, Eva’s Passie en Moy Fa hun krachten gebundeld. Samen met manager Marco van de Albert Heijn in Axel hebben ze de koppen bij elkaar gestoken om te kijken hoe ze elkaar in deze moeilijke tijden kunnen steunen. Zo ontstond het idee voor een heuse pop-up store. Wij waren benieuwd naar deze bijzondere samenwerking en gingen langs bij de pop-up store ‘Support your locals’.

Een aantal weken geleden stelde Albert Heijn Axel een aantal schappen beschikbaar die de ondernemers konden vullen met hun eigen gerechten. Elke week lagen er nieuwe gerechten van een restaurant uit Axel. Vanaf het eerste moment was het een groot succes, omdat mensen meer dan ooit de lokale horeca willen steunen.

Door het grote succes stelde Bij Luitjens ruimte beschikbaar voor een heuse pop-up store. Ze zijn nu twee weken open en de maaltijden vliegen letterlijk over de toonbank. Elke week stellen de lokale restaurants een nieuw menu samen. Ze zorgen voor afwisseling in de voor- hoofd- en nagerechten zodat jij je eigen driegangenmenu zou kunnen samenstellen.

Wij spraken de aanwezige ondernemers bij de pop-up store. Zij zijn heel tevreden met de stand van zaken en de bijzondere samenwerking. “Het is natuurlijk een hele moeilijke en vervelende tijd voor horecaondernemers, maar het is belangrijk om er het beste van te maken. Door deze samenwerking merk je dat iedereen elkaar wilt steunen, wat natuurlijk super mooi is”, aldus Edwin Herman van À Table.

Ook spraken we Mia Dieleman van Mia’s in Axel: “Het is geweldig om te zien dat we naast de steun van de klanten, ook steun van elkaar krijgen. We hebben hiervoor ook wel eens samengewerkt, maar in deze tijd is die steun juist belangrijk”. Alle ondernemers zijn Bij Luitjens enorm dankbaar voor het beschikbaar stellen van de ruimte en ze zijn het er unaniem over eens dat samenwerken belangrijker is dan ooit.

De pop-up store is van donderdag tot zondag geopend van 9:30-19:00 uur. Ben je benieuwd wat menu is van deze week? Wij hadden een primeurtje😉. Zo kan je dit weekend genieten van de varkenshaas met pepersaus en broccoli-aardappel puree van de Graanbeurs of een lekkere poké-bowl van À Table, of ga jij toch liever voor de scampi’s van Moy Fa?