• Vliegende Hollander by night

Thrillers in en rond Terneuzen

Thrillers die zich afspelen in en rond Terneuzen, daar willen we meer van weten! Schrijver Wim Hendrikse uit Axel schreef een aantal thrillers met onze regio als decor. De spannende verhalen worden afgewisseld met een herkenbare beschrijving van de omgeving. Zo herkenbaar! Je zit er als het ware middenin.

Korte beschrijving van het boek ‘Bloedband‘:

Ellis Koster, een spichtig, blond meisje wil zelfmoord plegen. Ze springt in de Axelse kreek, precies voor de neus van de Terneuzense detective Joop Hamelink en zijn vriend Theo, een rechercheur van de afdeling Zeden. Ze vissen het meisje uit het water en nemen haar mee naar Joops vader, Richard Hamelink, de hoogbejaarde computer whizkid van detectivebureau Eyewitness, gevestigd in een seniorenwoning in Hoek.

De vader van Ellis Koster regelde de beveiliging van Club 69. Twee jaar geleden is hij vermoord en de dader loopt nog steeds vrij rond. Sinds die tijd wordt Ellis geplaagd door dromen over een man met een zwarte leren kap. Ze is er zeker van dat de man echt bestaat en ze beweert dat hij te herkennen is aan een bijzondere tattoo in zijn hals. Ze openen de jacht op haar kwelgeest en Joop Hamelink belandt in een duistere wereld, waar een mensenleven weinig waarde heeft. Mannen lijken vrouwen te behandelen als voetveeg en alles schijnt te draaien om chantage en dominantie. Wie heeft wie in zijn macht?

 

Korte beschrijving van het boek ‘Duister verleden‘:

De moeder van archeologe Linda Francke komt te overlijden en kort daarop verdwijnt haar zus. Vervolgens pleegt iemand een inbraak in haar huis en een man overlijdt onder verdachte omstandigheden. Al deze zaken blijven onopgelost.
Tijdens graafwerkzaamheden voor de aanleg van de nieuwe zeesluis in Terneuzen stuit men op het skelet van een baby, die omstreeks 1830 is vermoord. Was archeologe Linda Francke bij toeval betrokken bij het voorbereidende bodemonderzoek?
Detective Joop Hamelink en rechercheur Theo de Rooy vinden een gruwelijk verminkt lijk, waardoor de gebeurtenissen, in het anders zo rustige Zeeuws-Vlaanderen, in een stroomversnelling komen.
Het spoor leidt naar een kleine sekte in Zuiddorpe, geleid door een charismatische man die angstvallig probeert zijn ware identiteit verborgen te houden. Verleden en heden zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden.

 

Korte beschrijving van het boek ‘Familiegeheimen‘:

Johnny B. Goode en Susan Sarandon ontvangen boodschappen van de mysterieuze Corinne, die beweert familie van hen te zijn. Zij nodigt Johnny en Susan uit om mee te doen aan een bizar spel. Als ze meespelen tot aan het eind, wacht hen een hoge beloning. ‘Valt er een dode tijdens het uitvoeren van een opdracht, dan krijg je honderdduizend dollar. Het kan ook een miljoen zijn, afhankelijk van de omstandigheden.’

Via app-berichten krijgen de onschuldige jongelingen opdrachten en ze belanden in onherbergzame delen van Amerika.

Johnny en Susan zijn op elkaar aangewezen om te overleven. Ze gaan wanhopig op zoek naar informatie over de geheimzinnige Corinne, die net zoveel geheimen heeft als dollars. Het spoor leidt naar o.a. Terneuzen en ze zoeken contact met privédetective Joop Hamelink. Hij ontdekt dat Corinne’s moeder een duister geheim meenam in haar graf. Johnny doodt per ongeluk een man en de jongelingen belanden in een gruwelijke werkelijkheid, waaraan niet te ontkomen valt. Joop Hamelink ontrafelt beetje bij beetje het familiegeheim en de gebeurtenissen komen in een stroomversnelling. Er vallen meer doden, zowel in Amerika, als in Nederland. Bij iedere dode wordt de beloning aan het eind van Corinne’s zieke spel hoger.