• Vliegende Hollander by night

Bouwupdate: de Kampanje

Je hebt het nieuwe imposante gebouw aan de kop van de Noordstraat vast al gespot. De Kampanje, momenteel 1 van de projecten van Van der Poel, bestaat in totaal uit 26 appartementen, die gerealiseerd worden bovenop een brasserie en een bibliotheek. We gingen langs op de bouwplaats, waar dagelijks zo’n 40 man werkt, en kletsten bij met projectleider Ruud Vermaas.

“We zitten momenteel in de afbouw fase. In deze fase ben je bezig met de binnen afwerking; de vloer- en wandafwerking, de keukens, schilderwerk, tegelen, sanitair etc.
De eerste uitnodigingen aan de kopers voor de oplevering zijn inmiddels de deur uit. Vanaf 19 juli worden de eerste appartementen opgeleverd. Kort na de bouwvak zullen alle appartementen opgeleverd zijn.
Als je het gebouw van de zijkant bekijkt, lijkt het op een trap. De appartementen die zich op de laagste trede bevinden, waren het eerste af. We zijn momenteel nog druk bezig met de appartementen op de kop van het gebouw en de bibliotheek. De bibliotheek leveren we casco op,  een andere partij bouwt deze verder af.

De bouw van het project is redelijk volgens schema verlopen. We hebben helaas gaande weg wat vertragingen opgelopen. Zo hadden we dit jaar bijvoorbeeld voor het eerst sinds jaren weer een echte winter. Door de vorst heeft de bouw zelfs een week stilgelegen. Ook hebben we natuurlijk last gehad van corona. We hebben er niet door stilgelegen, maar moesten af en toe wel iemand missen die positief getest was. Dat heeft natuurlijk invloed op je hele planning.
Maar als je beseft dat we vorige jaar in april zijn gestart dan is het een mooie prestatie van het gehele team, als je ziet welk gebouw er nu staat.

Zoals bij elk project, kwamen we ook bij de bouw van de Kampanje voor een aantal uitdagingen te staan. De afmeting en locatie van het bouwterrein was daar éen van. Dit is altijd een uitdaging bij binnenstedelijke bouw. We hebben bijvoorbeeld twee slagbomen op het fietspad moeten plaatsen, omdat fietsers anders het bouwterrein zouden oprijden.

Dit was een leuk project om aan te werken. Grote innovatieve projecten vind ik altijd een leuke uitdaging. De Kampanje is bijvoorbeeld gasloos; elk appartement heeft een eigen warmtepomp en eigen bron. Persoonlijk vind ik het echt een mooi gebouw; ik hou van rechte lijnen, de steenkeuze geeft het geheel een frisse uitstraling en de verdelingen tussen steen, glas en staal geeft een modern uiterlijk aan het gebouw. Het gaat echt een eyecatcher worden, die voor een mooie verbinding tussen de Kennedylaan en binnenstad gaat zorgen!”.