• Vliegende Hollander by night

Cargill B.V. verlengt partnership met Citymarketing Terneuzen

Ook Cargill B.V. blijft partner van Citymarketing Terneuzen. Cargill B.V. is sinds 2019 partner en heeft de overeenkomst nu met twee jaar verlengd. “Cargill heeft een belangrijke rol in deze regio”, zegt plantmanager Leon Kalle. “We willen graag een steentje blijven bijdragen aan een aantrekkelijk woon- en werkklimaat in de gemeente Terneuzen.”

Cargill is een van oorsprong Amerikaans familiebedrijf dat wereldwijd actief is en vestigingen heeft in 70 landen. In totaal heeft het zo’n 155.000 werknemers. Cargill levert voedings-, landbouw-, financiële en industriële producten en diensten aan heel de wereld. Samen met landbouwers, klanten, overheden en de omgeving wil het mensen helpen om te groeien en zich te ontwikkelen, steunend op de eigen expertise en ruim 155 jaar ervaring. De werknemers zetten zich dagelijks in om de wereld op een verantwoorde manier van voedsel te voorzien, de impact op het milieu te beperken en de samenleving waarin ze wonen en werken te verbeteren.

Cargill Sas van Gent is een productielocatie met zo’n 350 medewerkers, waar maïs en tarwe worden verwerkt tot zetmeel, glucose en alcohol die worden gebruikt in de voedingsindustrie, diervoeding, cosmetica, farmaceutische producten en in papier en karton.​ Cargill investeert wereldwijd in lokale gemeenschappen door middel van economische ontwikkeling, samenwerking, giften en vrijwilligerswerk van de medewerkers. Zo is Cargill actief in de gemeenschap en ondersteunen ze instanties. Cargill sponsort bijvoorbeeld lokale scholen door er maaltijden te laten bezorgen.

De productielocatie in Sas van Gent, gelegen aan het kanaal van Gent naar Terneuzen, heeft een behoorlijke groei doorgemaakt. Daarom is Cargill nog steeds op zoek naar nieuwe medewerkers. “We zoeken vooral mensen met een technische achtergrond”, legt Leon Kalle uit. “Daarnaast bieden we ook interne opleidingen aan, aan mensen die zo’n technische achtergrond niet hebben. Cargill is een werkgever waar je de mogelijkheden krijgt om jezelf te ontwikkelen.”

Veel medewerkers wonen in de regio. “Wij vinden het nog steeds belangrijk om, samen met Citymarketing Terneuzen, te laten zien wat deze regio allemaal te bieden heeft. Je hebt hier de ruimte, kunt een mooie en betaalbare woning vinden en je zit vlakbij het strand, de natuur en het water. We wonen in het centrum van Europa, waar veel werkgelegenheid is. We vinden het onze verantwoordelijkheid om een steentje bij te dragen aan een aantrekkelijk woon- en werkklimaat in de gemeente Terneuzen.”