• Vliegende Hollander by night

Beestenboel in Terneuzen!

Kippen, konijnen, cavia’s, pony’s, schapen… Het zijn allemaal boerderijdieren en laat het nou 2 oktober dé dag van de boerderijdieren zijn! Je vindt deze leuke dieren allemaal op de kinderboerderij in Terneuzen. Je vindt hier ook andere dieren die je niet zou verwachten, zoals: alpaca’s, herten, geitjes, vogels, ezels en een lama! Al deze dieren hebben een eigen verhaal en leefgebied en om hier meer over te leren zijn wij op pad gegaan naar medewerker Cathleen van de kinderboerderij:

Werkzaamheden

“Ik ben hier enkele jaren geleden terecht gekomen voor mijn stage en toen ben ik hier eigenlijk blijven plakken. Inmiddels is het mijn baan geworden. Het aantal bezoekers is heel erg afhankelijk van het weer. In de zomermaanden zijn er 40 tot 50 mensen per dag en in de wintermaanden zie je soms maar 2 mensen op een dag. Dit is dus heel erg verschillend. Mijn vaste werkzaamheden zijn sowieso het verzorgen van de dieren, aangezien dit altijd moet gebeuren of het nou druk is of niet. Ik help ook klanten als die er zijn en uiteraard moet alles onderhouden worden. Nu is een vrijwilliger alle 6000 (!) paaltjes van het hek rond de kinderboerderij aan het vervangen. Er werken 5 mensen bij de kinderboerderij en er zijn 6 mensen per dag aanwezig van Tragel Zorg die helpen met het verzorgen van de dieren. We krijgen bijna elke dag hulp van vrijwilligers en daar zijn we erg blij mee, maar er zijn altijd nieuwe vrijwilligers welkom!”

Cathleen met haar favoriete dieren op dit moment: brahma kuikens!

Bizarre verhalen

Het meest bizarre wat ik meemaak hier is dat er bijvoorbeeld konijnen door mensen over het hek worden gezet. Ik vind dat je verantwoordelijk moet nemen voor een dier als je die neemt en dan zet je hem niet zo maar over het hek. Soms nemen we konijnen en andere dieren van mensen aan, maar dan moet er wel plaats voor zijn. Dan belt er bijvoorbeeld de ene dag iemand dat hij een konijn heeft voor ons en dan wijzen wij hem af, omdat er geen plaats is of om een andere reden en dan loopt er de volgende dag ineens een mannetjes konijn door de wei. Een dier is iets waar je goed over na moet denken, laat jezelf informeren en kijk naar de voor- en nadelen, voordat je een dier aanschaft.

Een leuker verhaaltje in mijn tijd bij de kinderboerderij: onze poes zat in de boom. Wij dachten dat ze er niet meer uit kon, dus onze vrijwilliger zet heel dapper een ladder tegen de boom. Terwijl hij op de ladder staat, loopt Poezy naar de tak (iedereen dacht dat ze eruit ging), maar wat doet ze? Ze gaat er eens goed voor zitten en ze piest zo naar beneden op de vrijwilliger. Gelukkig kon de vrijwilliger er ook om lachen.

Dieren

“De meeste namen van de dieren verzinnen we eigenlijk zelf. We hebben vier alpaca’s: Rosa, Paco, Mara en Machu. Zij hebben gezelschap van een lama genaamd Diva. Zij is weg gepest uit Westdorpe door jongeren die dingen naar haar toe gooiden. Nu zit ze hier en heeft ze het reuze naar haar zin. Pleuntje is ons oudste dwerggeit van 14 jaar oud en het oudste konijn is 11 jaar. Dit is behoorlijk oud voor een konijn. Mijn favoriete dieren op dit moment hier zijn de brahma kuikens, deze worden erg groot en zijn erg lief, perfecte dieren voor op de kinderboerderij dus.“

Dus heb jij zin om te knuffelen met boerderijdieren? Kom dan gezellig naar de kinderboerderij in Terneuzen en leer de dieren zelf kennen! PS: Vergeet niet éxtra lief te zijn voor Diva hè? 😉

Brahma kuikens met het oudste geitje.