• Vliegende Hollander by night

De gastvrouw van Terneuzen: Jolanda

Al 2 jaar ontvangt Jolanda Paulusse bezoekers bij het VVV inspiratiepunt in Terneuzen. Doordat veel Nederlanders vakantie in eigen land hebben gevierd, was het de afgelopen maanden drukker dan normaal. Zeeuws-Vlaanderen was in trek, en dat was voor Jolanda goed merkbaar.

Druk, drukker, drukst

“Afgelopen zomer was het zeker een stuk drukker dan vorige jaren. Door Covid willen en kunnen veel mensen niet naar het buitenland, dus zoeken ze toch naar leuke activiteiten en plaatsen in eigen land. Ondanks de vaak gedwongen staycations, was de sfeer in het centrum heel fijn. Er kwamen veel blije en enthousiaste bezoekers naar de stad, die graag de stad en Zeeuws-Vlaanderen wilden ontdekken. Wat mij opviel is dat er toch veel locals of mensen uit de buurt Terneuzen bezochten. Zij wilden nieuwe plekken in de regio ontdekken, en kwamen dan naar het VVV voor informatie. Ook bezochten er meer Duitsers en Belgen dan normaal de stad. Zij bezoeken vaak de kust en dan willen ze plaatsen in de omgeving  ook verkennen.”

“Bezoekers vroegen vaak naar de geschiedenis van Terneuzen en naar wat er allemaal in de buurt te zien en te doen is. Vooral de stadswandeling was erg gewild. Tijdens deze wandeling van 1,5 uur maken mensen kennis met de stad en het verhaal van de Vliegende Hollander. Verder waren ook de knooppuntkaarten om te fietsen en te  wandelen populair. Bezoekers vinden het toch fijn om een uitgestippelde route te volgen om op eigen tempo een stad te verkennen. Naast bezienswaardigheden kreeg ik ook vaak de vraag naar een goed mosselrestaurant, dat blijkt toch erg in trek te zijn bij toeristen.”

Terneuzense highlights

“Ik krijg vaak te horen dat Terneuzen bezoekers positief verrast heeft en dat de mensen hier zo vriendelijk zijn. Er zijn in en rondom Terneuzen veel bijzondere plekken die bezoekers kunnen verrassen. Iedereen kent waarschijnlijk de hoogtepunten zoals Oud Terneuzen, en portaal van Vlaanderen, maar het is ook leuk om eens verder te kijken. Een aantal leuke plekken voor natuurliefhebbers om te bezoeken zijn: de jachthaven, het braakmanbos, stuk richting Oil Tanking, Kopje van Kanada en het wandel- en fietsgebied langs de Kreek. Voor kunst- en cultuurliefhebbers raad ik Jazz café Porgy&Bess, het Vesalius beeld op de Zeedijk en Kunstlokaal 54 aan!”

“Mijn persoonlijke favorieten in Terneuzen zijn heerlijke uitwaaien met de hond bij het Braakmanbos en het kopje van Kananda. Qua eten en borrelen kun je mij vinden bij De Vliegende Hollander,Mercato 9, Grieks Restaurant Delphi, Du Commerce,  of de Graanbeurs vinden. In mijn vrije tijd vind ik het heerlijk om rond te snuffelen bij Anita van brocante winkel Au Boudoir. Verder raad ik ook de stadswandeling, de Rooibostocht en een rondleiding bij het Portaal van Vlaanderen aan, dit zijn allemaal hartstikke leuke activiteiten om te doen!”