• Vliegende Hollander by night

De Vliegende Highlights

Je hoeft je nooit te vervelen in Terneuzen. Heb je nog niks gepland in het weekend, maar heb je zin om naar buiten te gaan? Treed dan in de voetstappen van Kapitein Willem van der Decken en volg ‘De Vliegende Hollander’ route! Stap voor stap wordt je langs alle highlights geleid tot je helemaal ondergedompeld bent in de wereld van ‘De Vliegende Hollander’.

1. FIETSTUNNELTJE
Het fietstunneltje onder de Kennedylaan werd begin deze zomer omgetoverd tot één groot kleurrijk kunstwerk in Terneuzen-stijl. Dit werd gedaan door illustrator Vincent van Leeuwen a.k.a. de Vrouw van Rinus. Hij heeft de wanden van het fietstunneltje voorzien van prachtige beschilderingen met een maritiem thema. Fiets of wandel er een keer doorheen en bewonder de herkenbare illustraties van Terneuzen!

2. ESCAPEROOM
Ben je op zoek naar een uitdagende activiteit? Dan is de Vliegende Hollander Escaperoom precies wat je zoekt! Hier draait alles om samenwerking, puzzeldrift, oplettendheid etc. Dit leuke uitje is geschikt voor een kleine groep van maximaal 10 personen (minimum leeftijd 14 jaar).
Reserveren doe je hier. De Escaperoom in de Noordstraat is dagelijks geopend.

3. KAATJE
Het verhaal van Kaatje is een ode aan de vrouw achter de man. Symbool voor alle schippersvrouwen die hun man hebben uitgezwaaid om nooit meer terug te zien. Kaatje bleef achter met haar zoon toen haar Willem met ruzie van huis vertrok op weg naar Oost Indië. Hij was gedoemd om nooit meer terug.
N.a.v. dit verhaal maakte Ina Marcus een standbeeld van Kaatje. Deze kun je in Oud Terneuzen bewonderen. Het schijnt dat als je Kaatje even gedag zegt voordat je op vakantie vertrekt, je altijd weer veilig terug zal keren!

4. SCHEEPSSPOTTERSPLEK
Sinds maart 2018 is de Oude Veerhaven in Terneuzen twee scheepsspottersplekken rijker. Liefhebbers van scheepvaart kunnen hier hun hart ophalen en genieten van het prachtige uitzicht. De zeereuzen varen hier enorm dichtbij, maar mocht je ze van nóg dichterbij willen bewonderen kun je door een van de aanwezige verrekijkers koekeloeren. Daarnaast vindt je er ook een interactieve presentatie, zodat je een beeld krijgt van hoe de scheepvaart in elkaar zit. Een erg leuke, laagdrempelige ervaring die absoluut de moeite waard is!

5. HUIS VAN WILLEM V/D DECKEN
Wandel langs het voormalige huis van Willen van der Decken in de Havenstraat. De leuke raamstickers geven je een inkijk in het interieur van vroeger.

6. BEELD VAN HET SCHIP VAN DE VLIEGENDE HOLLANDER
Dit voorjaar kon iedereen genieten van een licht- en watershow bij het beeld Vliegende Hollander in de Herengracht. De licht en water effecten brachten het verhaal van de Vliegende Hollander in de stad tot leven. Het geheel werd ondersteund door een audioverhaal van de stad. Helaas is de licht- en watershow er niet meer, maar het audioverhaal is binnenkort weer te beluisteren met een QR-code die je bij het beeld kan vinden. Scan de QR code met je camera of een speciale app, en laat je alsnog onderdompelen in de moderne wereld van de Vliegende Hollander!