• Vliegende Hollander by night

DELTA Ride for the Roses: emotie, saamhorigheid en gezelligheid

In het stadhuis van Terneuzen kwamen begin deze week alle vrijwilligers van de DELTA Ride for the Roses bij elkaar. Naast de nieuw aangemelde vrijwilligers waren ook betrokkenen die zich al jarenlang voor het fietsevenement inzetten, aanwezig. In totaal ging het om ongeveer 50 mensen.

Jack Begijn, voorzitter van het comité Zeeuws-Vlaanderen van de DELTA Ride for the Roses: “We hebben als doel weer een goede, spetterende en aangename Ride for the Roses neer te zetten. Een fietsevenement waar emotie, saamhorigheid en gezelligheid elkaar treffen om een steentje bij te dragen aan kankerbestrijding in Nederland. En dat kan niet zonder de hulp van vrijwilligers!”

Er komt heel wat bij de organisatie kijken. Van de op- en afbouw van de start- en finishlocatie en het verkeer regelen, tot het ontvangen van de fietsers aan de inschrijfbalie en het uitdelen van de rozen in de rozenstraat. Vier coördinatoren legden per onderdeel de werkzaamheden uit. “Ons team zet veilige routes met mooie tussenstops uit. En tijdens de rit zijn er verkeersregelaars aanwezig”, vertelde Peter Oggel, coördinator van de start- en finishlocatie. Als vrijwilliger kun je je voorkeur uitspreken over het onderdeel waarbij je wilt helpen. Peter: “Het vrijwilliger zijn geeft een bepaalde verplichting en is niet vrijblijvend; mensen rekenen op je. Het is belangrijk dat je er met plezier naartoe gaat. Je krijgt er veel voor terug, namelijk energie en voldoening.”

Foto: DELTA Ride for the Roses

Rini uit Terneuzen is één van de vrijwilligers. Hij heeft in Goes in 2008 de eerste landelijke rit meegereden. “Dat deed ik op de mountainbike, dat was nog een hele uitdaging! Daarna werd de Ride for the Roses jaarlijks in Zeeland georganiseerd. Ik heb een aantal jaren de Ride in Midden-Zeeland meegereden. Het gaat er heel gemoedelijk aan toe tijdens de Ride. Bij de inschrijfbalie krijg je een rugnummer met je naam erop. Als dan de ‘echte’ wielrenners voorbijkomen, hoor je “Hup Rini”. En dat is erg leuk. Ik ben nu drie, vier jaar vrijwilliger. Eerst in Goes en nu voor het tweede jaar in Terneuzen. Al die vrijwilligers onder elkaar, dat schept toch een band. We zijn met allemaal gelijkgestemden en het is heel gezellig. Wat is nu een paar uurtjes op een jaar? Voor dit jaar heb ik mijn voorkeur als gastheer bij de inschrijfbalie van de Kids Ride en Ride for the Roses Zeeuws-Vlaanderen opgegeven.”

Michel is vrijwilliger van het eerste uur en heeft heel wat ervaring op het gebied van fietsevenementen. “Van 2008 tot 2017 heb ik meegeholpen met de Ride in Goes. Ik was erbij toen de Tour de France en Giro d’Italia Zeeland aandeden.” Michel is gecertificeerd heftruckchauffeur en zorgt er onder meer voor dat de dranghekken netjes op hun plaats worden gezet. Daarnaast maakt hij samen met Tom deel uit van een vaste groep verkeersregelaars in Terneuzen en omgeving. Tom: “Ik doe gemiddeld 45 evenementen op een jaar. Sinds 2017 zijn Michel ik bij de Ride for the Roses in Terneuzen betrokken.”

Sander, leraar lichamelijke opvoeding op het Lodewijkcollege in Terneuzen, is één van de nieuwe (jonge) vrijwilligers. “De Ride is een heel mooi evenement. Ik ben sinds kort bij de organisatie van de routes, tussenstops en verkeersregelaars betrokken.” Op de tussenstops krijgen de deelnemers een stuk fruit, koek of iets te drinken. “Voor het bemannen van de tussenstops, werken we samen met lokale (sport)verenigingen.”

Wil jij ook vrijwilliger worden? Kijk dan voor meer informatie op: https://deltaridefortheroses.nl/vrijwilligers/

Foto: DELTA Ride for the Roses

Over Delta Ride for the Roses
De DELTA Ride for the Roses is een fietsevenement voor jong en oud en heeft één gemeenschappelijk doel: geld ophalen voor kankeronderzoek. 100% van het geld dat deelnemers ophalen komt ten goede aan kankeronderzoek. Net als in voorgaande jaren wordt een toertocht in Midden-Zeeland georganiseerd én in Zeeuws-Vlaanderen.

De DELTA Ride for the Roses in Zeeuws-Vlaanderen start op zondag 11 juni op het Stadhuisplein en eindigt op de Markt in Terneuzen. De rit is uitgezet over vier afstanden: 25, 50, 80 en 120 kilometer. Er wordt koers gezet in westelijke richting, waarbij de rit over 120 kilometer onder meer de Panoramaweg in Groede zal passeren. Een dag eerder, op 10 juni, kunnen kinderen deelnemen aan de DELTA Kids Ride, vanaf de Markt in Terneuzen. Ze fietsen dan over een aantrekkelijke en veilige route van 15 kilometer, over de Scheldeboulevard en prachtige polderwegen. Er is een tussenstop bij de Kinderboerderij.

Meedoen? Inschrijven voor de DELTA Ride for the Roses 2023 is mogelijk via www.deltaridefortheroses.nl.