• Vliegende Hollander by night

Door de ogen van.. Carolien Koesveld – Slabbekoorn

De 24-jarige Carolien is geboren en getogen in Terneuzen, en woonde jaren in Othene. Sterker nog, ze was (met haar ouders, broer en zus) één van de allereerste inwoners van de wijk. Samen met haar moeder runt ze de winkel ‘De Geurschuur’ in Othene. Mocht deze winkel je niks zeggen, ken je misschien de vorige woonaccessoires winkel van haar ouders ‘de Waterhyacint’. Benieuwd naar Terneuzen door de ogen van Carolien? Blijf dan lezen!

Band met Terneuzen

“Ik ben geboren in Terneuzen en heb nooit ergens anders gewoond. Eerlijk gezegd zou ik ook nergens anders meer willen wonen. Mijn ouders waren vroeger (uiteraard samen met mij en m’n broer en zus) de allereerste inwoners van Nieuw Othene. Daar is dus nog steeds mijn ‘thuis’, al woon ik er zelf al vijf jaar niet meer.

Zo heb ik dus ook Othene zien groeien, en nog. Ik weet nog dat wij vroeger via een heel hobbelig weggetje naar de Vrijheidslaan moesten. Er was ook maar één weg. Later werd pas de Laan van Othene aangelegd. Echt heel veel kan ik me er niet van herinneren, ik was toen pas 6/7 jaar. Het was ook heel raar dat wij buren kregen. Als kind zijnde moesten we een beetje stiller zijn want ja, de buren haha. Verder is het wel heel tof om te zien hoe Terneuzen groeit.”

Favoriete plekken

“Ik vind toch wel ons sluizencomplex erg uniek. Dit zie je bijna nergens. Ook omdat ik altijd zo moet lachen als er een vertegenwoordiger komt en die mij opbelt omdat hij/zij wat later is omdat de brug open staat. Iedere Terneuzenaar rijdt er blindelings omheen. Voor een buitenstaander is dit dus helemaal niet vanzelfsprekend. Ik weet zeker dat als je een auto ziet wachten, dat je van binnen even lacht en denkt, ‘ha je kan er gewoon omheen’ of ‘kijk hem nou wachten’. 

Verder kom ik ook heel graag bij de zeedijk, dit omdat het heerlijk uitwaaien is. Een klein schelpenstrandje voor de kindjes – zakken vol komen er mee terug. Mensen die meer in het binnenland wonen zien soms jaren geen strand of zee.

Wat ik echt nog mis in Terneuzen zijn leuke plekken voor de kinderen. We hebben nog geen binnenspeeltuin en tegenwoordig ook geen subtropisch binnenzwembad meer. Dit is echt wel iets wat ik mis: iets overdekts voor als het regent om met de kindjes te doen“.

Mijn boodschap aan mede-Terneuzenaren

“Kijk verder dan je neus lang is! Terneuzen zit vol verassingen. Zo zijn er nog meer ondernemingen die nog helemaal niet zo bekend zijn. Ga ook eens kijken bij de kleinere winkels, daar vind je soms veel specialere dingen dan bij een bekende winkel”.

De Geurschuur

Mijn grootste hobby is mijn winkel De Geurschuur. Hier ben ik vijf dagen in de week te vinden. Dit doe ik samen met mijn moeder, Lianne Slabbekoorn. Wat niet iedereen verwacht is dat de winkel gebouwd is in een monumentale boerderij. De reacties zijn dan ook altijd zo leuk als er mensen binnenkomen en heel even stil staan met de woorden: ‘Wow, dit had ik even niet verwacht’. Ongeveer 10 jaar geleden hadden mijn ouders al een winkel in woonaccessoires (De Waterhyacint). Deze was eerst gevestigd in Othene en daarna zijn ze verhuisd naar het Schuttershof. Wegens gezondheidsproblemen moesten ze de winkel sluiten. In 2017 kwamen wij op het idee om de winkel weer te openen maar dan in een andere vorm. Nu voornamelijk gebaseerd op geurkaarsen. Aangezien dit een seizoensproduct is, zijn we op zoek gegaan voor iets erbij. Dit zijn babyartikelen geworden, omdat dit er niet meer is in Terneuzen. We verkopen merken zoals Koeka, Noppies, Ducky Beau, Dirkje, Jollein, 4President en nog veel meer! Ook kleding tot maat 164 hangt bij ons in de winkel.

Even terug naar de geurkaarsen…

Elke keer verbaasd het mezelf nog dat er zoveel geuren mogelijk zijn. Momenteel voeren wij een collectie met maar liefst 200 verschillende geuren! Lonten met knetterend geluid, 2 lonten, 3 lonten, lonten van 6 centimeter breed. Het is ook zeker mijn passie geworden om klanten te adviseren in geuren. Ik vind het altijd geweldig als ik iemand iets laat ruiken en als reactie geven, wauw dat vind ik echt lekker ruiken. Ook hebben wij geurlampen van Ashleigh & Burwood. Bomb Cosmetics is ook bij ons te vinden! Kortom genoeg geuren in onze winkel. Wat mij ook ontzettend trots maakt is dat wij sinds kort dealer zijn van Riviera Maison!

Verder werk ik af en toe nog in het koeriersbedrijf van mijn ouders: Slabbekoorn Transport. Hierbij bezorg ik pakketjes. Best kans dat ik al eens bij u aan de deur ben geweest! Bij dit werkt vind ik het sociale heel erg leuk. Toch ook wat je met je klanten hebt in de winkel. Ook het contact en de blije gezichten die je ziet. We bezorgen namelijk ook veel verassingen Greetz.