• Vliegende Hollander by night

Door de ogen van… Liselotte Spuesens

De Sasse Liselotte zet zich al jaren in voor Terneuzen. Want wie Liselotte zegt, zegt Portaal van Vlaanderen. Eén van de grootste trekpleisters van Terneuzen, waar ze al zo’n 10 jaar werkzaam is. Ze kwam bij het Portaal terecht toen ze net klaar was met haar opleiding. Ze begon er als secretaresse, maar staat tegenwoordig aan het roer als manager. Door de versoepelingen rondom corona begint het weer druk te worden bij het Portaal van Vlaanderen. Daarnaast is het Toeristisch Informatie Punt ook geopend. Tijd om eens naar Terneuzen te kijken door de ogen van Liselotte:

Opgroeien in Terneuzen

“Ik ben zelf nogal een huismus, daarom wilde ik op dat moment niet te ver van huis studeren. Ik ben erg gehecht aan mijn vrienden en familie en vond het daarom fijn om dicht bij ze te zijn. Daarom koos ik er voor mijn opleiding gewoon in Terneuzen te volgen. Ik heb daar een super leuke tijd gehad en had een erg fijne klas. Eigenlijk kon ik alles doen in de buurt; Ik ging vaak met mijn vriendinnen op stap en miste eigenlijk niks. Na mijn opleiding ben ik begonnen bij het Portaal van Vlaanderen. Ik heb intern een aantal opleidingen gevolgd waardoor ik nu doorgestroomd ben tot manager, wat ik echt super leuk vind. Daarnaast is het nieuwe Toeristisch Informatie Punt onlangs in ons pand geopend, waardoor mijn dagen goed gevuld zijn.”

De parels van Liselotte

“In mijn vrije tijd dans ik heel graag. Dit doe ik eigenlijk al heel mijn leven lang. Ik ben begonnen op de dansschool van Lilianne Butler. Ik heb daar een aantal jaar ballet gevolgd en ben toen gestopt. Later ben ik begonnen met Latin en Salsa, wat ik nog steeds doe en erg leuk vind. Een paar jaar geleden begon het toch weer te kriebelen en ben ik ook weer gestart bij Jes! Dance Center. Daar zit ik in de Company, dat is een voorstellingsgroep. Dat is een klein groepje waar het niveau iets hoger ligt en je extra trainingen krijgt. Dat is een super leuke uitdaging! O ja, ik sport ook nog bij LWPT in Axel, voor kracht en conditie.

Naast dansen ben ik ook graag in de natuur, om lekker te wandelen in de bossen. Mijn favoriete natuurgebied is toch wel de Veluwe, maar ook de Braakman omdat dat voor mij dichtbij is. Daarnaast vind ik het ook altijd leuk om andere plekken in de omgeving te ontdekken, zoals het bos in Axel of aan de Zeedijk in Terneuzen. Ik fotografeer ook graag, alleen kom ik er niet heel veel aan toe.

Een van de mooiste plekjes in Terneuzen vind ik toch wel, hoe kan het ook anders, het sluizencomplex. De bouw van de Nieuwe Sluis is momenteel echt iets wat speelt en waar nog niet alle mensen mee bekend zijn. Veel mensen rijden elke dag langs de sluizen maar weten niet wat er allemaal schuil gaat achter de maritieme wereld. Ze weten bijvoorbeeld niet welke schepen er varen, waar ze naartoe gaan en welke producten ze vervoeren of hoe een sluis werkt. Dit zijn allemaal super interessante dingen die een Terneuzenaar toch wel hoort te weten. Vanuit het Portaal van Vlaanderen informeren we onze bezoekers hier graag over.”

Tot slot is Festival de Ballade ook een van mijn favorieten in Terneuzen. Die moeten ze er voorlopig echt in houden. Elke jaar weer is het super gezellig en heel goed geregeld. Daarnaast lijkt het alsof de schepen in je achtertuin varen, wat het wel een uniek festival maakt!”

Kansen voor Terneuzen

“We zijn met het Portaal van Vlaanderen al goed op weg, maar ik denk dat we met samenwerkingen met bijvoorbeeld Stad Terneuzen nog meer kunnen bereiken. We zijn namelijk geen concurrenten, we zijn er allemaal voor de dezelfde Stad. We werken samen aan het verbeteren en de promotie van Terneuzen. Dus: krachten bundelen om er samen iets moois van te maken. Ik denk dat hier veel kansen liggen voor Terneuzen!”

Spread the love

“Terneuzen heeft zoveel te bieden, alleen niet iedereen weet dat. We hebben prachtige groene omgevingen waar we kunnen wandelen en fietsen, we hebben binnenkort een prachtig nieuw en belangrijk sluizencomplex, je kan sporten in de regio en lekker met je vrienden op stap gaan.”

“Mijn boodschap voor de Terneuzenaren is daarom ook: ontdek je eigen stad! Ga op ontdekkingstocht in je eigen plaats, want Terneuzen heeft zo veel meer te bieden dan dat je denkt. En wil je nu weten wat Terneuzen allemaal te bieden heeft? Kom dan eens langs bij het Portaal van Vlaanderen en het Toeristisch Infopunt”.