• Vliegende Hollander by night

Door de ogen van… Patricia Vingerhoets

Patricia is een echte Terneuzenaar, geboren en getogen. Je kent haar misschien wel van Hairstudio de Meijer, waar ze samen met haar zus al jarenlang de mooiste kapsels creëert! Op jonge leeftijd vertrok ze naar België om haar droom te volgen. Patricia wist op vijftienjarige leeftijd namelijk al wat zij de rest van haar leven wilde doen; ze wilde kapster worden. Ze verhuisde naar een internaat in Gent. Een aantal jaren later verhuisde ze van Gent naar Brugge waar haar carrière als kapster begon. Toch besloot Patricia om terug te keren naar Terneuzen. Tijd om eens naar Terneuzen te kijken door de ogen van kapster Patricia Vingerhoets!

Ondanks dat Patricia op jonge leeftijd naar België vertrok, heeft ze er toch voor gekozen om terug naar Terneuzen te verhuizen. “Ik besloot op negentienjarige leeftijd om terug te keren naar Terneuzen, omdat mijn familie en vrienden hier wonen. Toen ik twintig werd heb ik samen met mijn zus mijn eigen hairstudio geopend, hairstudio de Meijer. Als ik nu terugkijk had ik misschien meer moeten genieten van mijn jongere jaren, maar ik wist wat ik wilde, dus ging ik ervoor en dat heeft me veel moois gebracht!”

Liefde voor de Stad

“Oud-Terneuzen is mijn favoriete deel van Terneuzen. Zodra je binnenstapt ben je gelijk in het hart van Terneuzen. Naar mijn mening heeft het beleid van de jaren 60 er slecht op ingespeeld, wat ik heel jammer vind. Ze hebben destijds veel mooie historische gebouwen gesloopt. Nu hebben ze het erover om de buurt aan te pakken, dus heb ik me aangemeld voor de groep en brieven geschreven. Voor mij is Terneuzen de Noordstraat, Nieuwstraat, de markt tot aan de dijk en Oud-Terneuzen nog het meest authentiek. Dit maakt voor mij de stad. Die oudheid mag voor mij in meerdere delen van de stad terugkomen.”

De Zeedijk

“Een van mijn grootste hobby’s is mijn honden. Wandelen met mijn hondjes aan de Zeedijk vind ik heerlijk. Normaal gezien loop ik richting het busstation en vervolgens richting de ballade, helaas is dat nu afgesloten. Vroeger wandelde ik ook geregeld langs het kanaal bij Sluiskil. Ik vind het heerlijk om gezellig met mijn honden erop uit te gaan. Een andere hobby van mij is dansen. Soms zelf met optredens in het mooie Scheldetheater. Al vanaf mijn vijfde sta ik graag te schitteren op het podium en in de coulissen waar ik het haar doe. Met de komst van mijn zoon heb ik even een pauze genomen, maar toch bleef het kriebelen.

Terrasje pakken

“In mijn vrije tijd ga ik graag met mijn man op het terras zitten of lekker uiteten. Wij hebben eigenlijk geen favoriet restaurant. Wij komen altijd een beetje overal en nergens. Sommige mensen hebben altijd twee of drie favorieten waar ze graag heen gaan, maar voor ons geldt dat niet. Als er een nieuwe onderneming zit gaan we daar graag een keer eten, zoals bijvoorbeeld ‘T Zusje of De Werelt. Wij proberen eigenlijk altijd wel iets nieuws.”

Boodschap voor de Terneuzenaren

“Mijn boodschap voor de Terneuzenaren is: zie water allemaal wel is en kijk naar wat er allemaal mogelijk is. Ik merk dat veel Terneuzenaren soms nogal negatief kunnen zijn over Terneuzen, maar eigenlijk mogen we super trots zijn op de stad. Terneuzen is in de afgelopen jaren flink gegroeid. Dus probeer die oogkleppen eens af te doen en het breder en positiever in te zien!”