• Vliegende Hollander by night

Duurzaamheid in de wijk Othene Zuid

Duurzaamheid is een groeiende trend, waarbij steeds meer mensen de voorkeur geven aan woningen die weinig onderhoud vergen. Gebiedsontwikkelaar en Smolders Makelaars zijn al jaren betrokken bij nieuwbouwwijk Othene Zuid. De wijk is gericht is op onderhoudsvriendelijke materialen en duurzaamheid. De wijk heeft een divers scala aan woningtypen, variërend van starterswoningen tot leeftijdsloopbestendige woningen. Het doel is om natuurlijk wonen voor iedereen mogelijk te maken en een groene omgeving te creëren. Wij spraken Jeanine Rouw van Smolders Makelaars en Serge Fassaert van AM over de duurzame wijk Othene Zuid.

Energiezuinigheid
Een belangrijk aspect van duurzaamheid in Othene is energiezuinigheid. De nieuwebouw woningen in de hele wijk Othene Zuid zijn gasloos. Dit betekent dat er geen gebruik wordt gemaakt van aardgas, wat bijdraagt aan een schonere en milieuvriendelijkere leefomgeving. Bovendien zijn er zelfs woningen met een energieneutraal concept.

“Er is veel vraag naar duurzame woningen en mensen kopen woningen waar ze niet heel veel onderhoud meer aan hebben.” – Jeanine Rouw, Smolders Makelaars

Vergroening en biodiversiteit
Er is veel aandacht besteed aan het vergroenen van de omgeving, de wijk heeft een groene en waterrijke uitstraling. Zo wordt er bijvoorbeeld gebruik gemaakt van grasbetontegels in de bermen, de aanplant van hagen, mos-sedum daken en andere groene elementen om de omgeving te verbeteren en het klimaat te bevorderen. Biodiversiteit speelt ook een belangrijke rol in Othene, met milieubewuste initiatieven zoals het inspiratiemagazine in samenwerking met natuurbeschermingsvereniging de Steltkluut wat binnenkort wordt uitgegeven.

Nieuwbouw in Othene een toekomstgerichte keuze
Het project Othene Zuid zal naar verwachting doorgroeien de komende 10 jaar met circa 1.450 woningen. Het klimaatpositieve streven van AM Zeeland is een ambitieus en belangrijk onderdeel in dit project. Door te streven naar duurzaamheid, CO2-reductie en een positieve impact op het milieu, draagt AM bij aan de transitie naar een klimaatvriendelijke toekomst.

 “Het doel is om in 2035 meer terug te geven aan de aarde en de maatschappij, dan dat er door de ontwikkeling van nieuwe gebouwen en woningen onttrokken wordt. AM heeft een stip op de horizon gezet: in 2035 ontwikkelen we klimaatpositief! ” – Serge Fassaert – AM Zeeland

Kortom, nieuwbouw in Othene biedt veel voordelen. Met energiezuinige woningen, een diverse woningmarkt en een groene omgeving, is het een aantrekkelijke optie voor iedereen die op zoek is naar een moderne en duurzame woning.