• Vliegende Hollander by night

EROPUIT WEEK 13

Het weekend staat voor de deur. Zin om eropuit te gaan? Er is van alles te zien en te beleven in de gemeente Terneuzen. Wat dacht je van:

Schoolmuseum Schooltijd
Vanaf 1 april gaat de nieuwe expositie ‘Prentenboeken door de jaren heen’ van start.

Molen Axel
Dit weekend opent de molen in Axel weer haar deuren. De molen dateert uit 1750 en is nog steeds maalvaardig. Vrijwilligers vertellen je alles over de werking van de molen en je kunt zelf meel malen op de handmolen. De molen is tot en met 28 oktober elke zaterdag van 11.00 tot 15.00 uur te bezichtigen.

Podium in Terneuzen
Dansen maar! Op zaterdag 1 april om 22.00 gaat het dansfeest MAIN los in de PIT. DJ’s Robin en Beau (duo BDA) draaien samen met Florian Hamelink een avondvullend programma in elkaar vol met dansbare pop-, EDM-, rapnummers.

Industrieel Museum Zeeland
Op zaterdag 1 april kun je naar de Demo Doe Dag van het Industrieel Museum in Sas van Gent. Voor kinderen zijn er diverse activiteiten waaronder spijkerslaan, een straatje leggen of touw maken in de touwslagerij.

Scheldetheater
Klaar voor een dancefeest op een ietwat bijzondere locatie? Met de voorstelling ‘GOD is a DJ’ brengt dansgezelschap SALLY op donderdag 30 maart een dancefeest naar het Scheldetheater in Terneuzen. Op zaterdag 1 april de feelgoodshow Thank you for the music – a tribute to ABBA’s songs.

Filmfestival Tegenstroom
Filmliefhebbers opgelet! Sas van Gent (in MFC de Statie), Zelzate en Gent zijn van 29 maart tot en met 2 april 2023 het middelpunt van Filmfestival Tegenstroom. Tijdens de vijfde editie van het filmfestival kun je vijf dagen lang de mooiste kortfilms van Nederlandse en Vlaamse bodem bekijken. Kijk voor meer informatie op: www.iff-tegenstroom.com.

Orgelconcert Grote Kerk
Op zaterdag 1 april om 19.30 uur verzorgt Minne Veldman een orgelconcert in de Grote Kerk in Terneuzen.

Wielercafé Scheldeprijs 2023
Wil je alvast een voorproefje op de Scheldeprijs 2023? Kom dan maandag 3 april om 19.30 uur naar het Wielercafé in het Scheldetheater in Terneuzen. Vier gasten (José de Cauwer, Brian van Goethem, Tomas Van Den Spiegel en Marcel Kittel) blikken vooruit op de 111de editie van de Scheldeprijs, die op woensdag 5 april 2023 voor de vijfde keer van start gaat vanuit Terneuzen. Deelname is gratis na reservatie. Kijk voor meer informatie op de website van het Scheldetheater.

Het Warenhuis
Leuk voor de kids! Op woensdag 5 april komt de poppendokter in museum Het Warenhuis.