• Vliegende Hollander by night

EROPUIT WEEK 15

Het weekend staat voor de deur. Zin om eropuit te gaan? Er is van alles te zien en te beleven in de gemeente Terneuzen. Wat dacht je van:

De Bluesroute in Terneuzen
Vrijdagavond 14 april klinkt de blues door de straten in het centrum van Terneuzen. In café ’t Bierwinkeltje, Pub Victory, Du Commerce, De Paerdestal, Café Wilhelmina, Luwak en Tapasbar Capaco treden bluesbands op. Het openingsconcert door Blind ‘B & The Visionairs start om 20.30 uur bij Porgy en Bess.

Hollandse Kost in MFC De Statie
Vrijdag 14 april om 20.00 uur treedt Hollandse Kost op in MFC De Statie in Sas van Gent. Een Nederlandstalige coverband met blazers uit Zeeuws-Vlaanderen brengen het Nederlandse lied, met een heel speciaal sausje.

Optredens in Podium in Terneuzen
Optredens van Skumic en Gamma Rave in de PIT – zaterdag 15 april.

Logus-De Hoop Marathon Zeeuws-Vlaanderen
Kom jij de lopers aanmoedigen? Het startschot van de marathon klinkt zaterdag 15 april om 11.00 uur op de Markt in Terneuzen. De eerste estafettegroep vertrekt om 11.20 uur, de tweede om 11.40 uur. De vertrektijden van de wandelmarathon zijn zondag 16 april tussen 7.00 en 8.00 uur vanaf de Markt in Terneuzen.

Optredens in Porgy en Bess
Het Dick de Graag Quartet, winnaar van de Edison Oeuvreprijs Jazz 2022, is zaterdag 15 april te zien op het Porgy en Bess podium. Zondag treedt Het Oktet met boeiende blaasoctetten van Mozart op.

Symfonische rockavond in het Scheldetheater
De voorstellingen van Theo Maassen, Lieven Scheire en Peter Pannekoek zijn helaas uitverkocht. Maar er zijn nog kaarten voor het theaterconcert ‘The Third Line’ van de Symphonic Rock Night-band verkrijgbaar, op zaterdag 15 april. In deze show brengt de band popmuziek uit de jaren ’70 ten gehore met songs van onder anderen Pink Floyd, Genesis, Yes, Marillion en Supertramp.

Lammetjesdag bij bezoekerscentrum De Braakman
Kom zondag 16 april van 13.00 tot 16.30 uur samen met een boswachter tussen de lammetjes lopen.

CineMini in CineCity
Zondag 16 april, speciaal voor kleinste filmfans, worden de korte animatiefilms ‘Draak Dries’ en ‘Superworm’ vertoond. Op deze dag staat het geluid van de film wat zachter, is het zaallicht niet helemaal uit en ontvangen de kids een filmdiploma.

Daarnaast weer veel nieuwe films deze week, waaronder de kinderfilm Leeuwin over Rosi en haar voetbaldroom en Black Lotus, de actiefilm met Rico Verhoeven.