• Vliegende Hollander by night

Eropuit week 20

Een lang Hemelvaartweekend staat voor de deur. Zin om eropuit te gaan? Er is van alles te zien en te beleven in de gemeente Terneuzen. Wat dacht je van:

Geuzenfeesten
Vanaf woensdag 17 mei tot en met zaterdag 20 mei vinden de Geuzenfeesten in Biervliet plaats! Dit jaar is het de 50ste editie en zijn het dus de ‘Gouden Geuzenfeesten’. De bevrijding in 1573 van het dorp door de geuzen en de inwoners wordt gevierd. Geniet van verschillende spellen, historische taferelen en feesten door het hele dorp.

Oldtimer Festival
Autoliefhebbers opgelet! In Axel vindt alweer de 37ste editie van het Oldtimerfestival plaats. Het Oldtimerfestival keert dit jaar weer terug op het Hofplein. ’s Middags worden de deelnemende oldtimers gepresenteerd, tijdens de concours d’elegance. De dag wordt afgesloten met prijsuitreikingen in verschillende categorieën.

Potatolands
Geen fan van oldtimers en klassieke auto’s? Op Hemelvaartsdag wordt ook de tiende editie van Potatolands in Axel gevierd. Het feest begint om 12.00 uur met allerlei bands die komen optreden, zoals Waterproof Shampoo, The Generators, DJ DVW, Woodworks, Sister May, Bandover, Surrender en Shoot. Axel is dus the place to be.

WET Event
Vanaf donderdag 18 mei tot en met zaterdag 20 mei vindt het WET Event plaats in de Braakman. Geniet van een coaching dag, de Wet Wakeboard & Wakesurf Contest en de Lowlandstour en Enduro-wedstrijd. Hiernaast zijn er verschillende feesten die de dagen afsluiten en tot slot vindt er ook nog een barbecue plaats.

Terneuzen speelstad
In het centrum van Terneuzen is vrijdag 19 mei de Terneuzen Speelstad georganiseerd. Door het hele centrum staan springkussens en stormbanen, er is een voetbalplein en een lasergame parcours… Te veel om op te noemen!

Internationale Junioren Driedaagse
In het aankomende Hemelvaartweekend vindt de 41ste editie van de SPIE Internationale Junioren Driedaagse plaats. De sterkste junioren wielrenners over de hele wereld reizen af naar Axel en staan 19, 20 en 21 mei aan start.

Hulpverlenersdag
Op 20 mei zetten hulpverleners de deuren van hun ambulances, politieauto’s en brandweerwagens weer open. Iedereen kan op deze dag zijn jeugddroom om brandweerman of politieagent te worden weer waarmaken door voorin te gaan zitten en de sirenes te laten loeien. Vanaf 10.00 uur staan de hulpverleners in het centrum van Terneuzen klaar om demonstraties te geven en laten zij zien wat hun werk allemaal inhoudt.

Porgy & Bess
Bij Porgy & Bess is er weer een avond georganiseerd voor de blues-liefhebbers, Barrelhouse komt namelijk de roots en blues naar Terneuzen brengen.

Vliegende Hollander
In museumeetcafé De Vliegende Hollander is op Hemelvaartsdag ‘de Vliegende Pop’ georganiseerd. Luiz, winnaar van de Balladeparade, en Ruben en Naomi De Keijzer geven optredens.

Bezoekerscentrum De Braakman
Bij het bezoekerscentrum De Braakman kun je gaan ‘dauwtrappen’, met een gids van Staatsbosbeheer geniet je van de natuur en de opkomende zon.

Amstelhoekje
Het Amstelhoekje in Axel heeft in het Hemelvaartweekend een vol programma geregeld. Donderdagmiddag komt de band Hendheving live spelen. Vanaf 19.00 uur komt DJ Florian Hamelink draaien. Zaterdag 19 mei vindt er een bierproeverij plaats, meld je hiervoor aan via het Instagramaccount van ’t Amstelhoekje.

CineCity
Deze week alleen maar nieuwe films! Bing en zijn vriendjes, Love Again, Het Geheugenspel, Beau is Afraid en FAST X! Op zaterdag 20 mei kun je bij CineCity vanwege FAST weer een flink aantal raceauto’s komen bewonderen.