• Vliegende Hollander by night

Eropuit week 23

Een zomers weekend staat voor de deur. Zin om eropuit te gaan? Er is van alles te zien en te beleven in de gemeente Terneuzen. Wat dacht je van: 

D’Oekse Feesten
Al vanaf woensdag 7 juni zijn D’Oekse Feesten in Hoek aan de gang. Geniet tot zaterdag 10 juni nog van feestavonden, zeskampen, een rommelmarkt en nog veel meer!

Ronde van Zaamslag
Moedig op donderdag 8 juni de renners van de Ronde van Zaamslag in Zaamslag aan! De D-categorie start om 18.45 uur, de Amateurs om 20.00 uur en de S/P-categorie één minuut later, om 20.01 uur.

Dorpsfeesten Zaamslag
Vanaf donderdag 8 juni tot en met zaterdag 10 juni vinden de Dorpsfeesten plaats in Zaamslag. Ga los tijdens verschillende optredens van onder andere de Radio 538 DJ’s On Tour, Stuk en Mad Men. Verder kunnen bezoekers ook genieten van foodtrucks, Oud-Hollandse spelletjes en meer activiteiten!

Roetsj
Aanstaande vrijdag 9 juni organiseert netwerkorganisatie Rootzz Zeeuws-Vlaanderen een netwerkborrel voor jongeren genaamd ‘Roetsj’. Deze avond staat volledig in het teken van laagdrempelig nieuwe mensen en bedrijven leren kennen, hapjes, drankjes, interessante sprekers en nog veel meer. Een avond bomvol gezelligheid en inspiratie dus! Meer informatie, onder meer hoe je je nog aan kunt melden, is te vinden via https://rootzz.nl/events/roetsj

Zeeland Jazzfestival
Jazzliefhebbers opgelet! Aankomend weekend vindt het Jazzfestival Zeeland in Terneuzen plaats! Geniet drie dagen lang van verschillende optredens van de beste jazzmuzikanten. Op zaterdag vindt er een kroegentocht plaats door cafés en kroegen door het hele centrum. Meer informatie over het programma vind je op https://www.zeelandjazz.nl/

DELTA Ride for the Roses
Op 9, 10 en 11 juni vindt de nieuwe editie van DELTA Ride for the Roses in Goes en Terneuzen plaats. De fietstocht op zondag 11 juni start op het Stadhuisplein en eindigt op de Markt. Deelnemers kunnen kiezen voor vier afstanden: 25, 50, 80 en 120 kilometer. Een dag eerder, op 10 juni, kunnen kinderen meedoen aan de DELTA Kids Ride. Deze start vanaf de Markt in Terneuzen en is 15 kilometer lang. De opbrengst van de Ride for the Roses gaat naar het KWF.

Schaapscheerdersfeest
Op zaterdag 10 juni tussen 10.00 en 16.00 uur is het Schaapscheerdersfestival, dat wordt georganiseerd bij de Kinderboerderij in Terneuzen. Op deze dag worden de schapen onderhanden genomen zodat deze zonder dikke vacht de zomer in kunnen. Hiernaast zijn er nog andere activiteiten te beleven. Zo kan er op pony’s worden gereden, zijn er verschillende demonstraties en is er een valkenier aanwezig.

Schaapscheerdersfeest - Stad Terneuzen : Stad Terneuzen

Landschapsfestival
Op zaterdag 10 juni vindt in Zaamslag aan de Koning Willem III-weg 4 het Landschapsfestival plaats. Voel en beleef het rijke landschap van Zeeland, maai gras met een zeis, of snoei een hoogstamfruitboom. Er vinden veel demonstraties plaats, kinderen kunnen meedoen aan een speurtocht naar water- en erfbeestjes. De dag begint om 10.00 uur en eindigt om 16.00 uur.

Voorronde Zeeland Kunstbende
Op zondag 11 juni kan iedereen tussen de 13 en 19 jaar die iets doet of wil doen met content, muziek, dans, DJ’en, beeldende kunst, fashion, film, schrijven of theater meedoen met Kunstbende. De Zeeuwse voorronde van de Kunstbende is dé springplank voor een nieuwe generatie makers. Ambitieuze jongeren betreden op deze dag het podium met hun eigen werk. Deelnemers presenteren hun werk aan een vakjury en een publiek. Het programma start om 13.00 en de prijsuitreiking vindt rond 18.15 uur plaats.

Cinecity
Geniet aankomend weekend weer van allerlei nieuwe films in Cinecity! Bovendien wordt op zaterdag 10 juni vanaf 20.30 uur de Champions Leaguefinale uitgezonden in de bioscoop!

Wat ga jij dit weekend doen? Laat het ons weten!