• Vliegende Hollander by night

ESCAPEROOM VLIEGENDE HOLLANDER IN TERNEUZEN  

Terneuzen krijgt een escaperoom. Deze is opgebouwd en ingericht rond het thema van het spookschip De Vliegende Hollander. Naar verwachting opent de escaperoom rond het Paasweekend van zaterdag 20 en zondag 21 april a.s. de deuren.

Een escaperoom is een activiteit waarbij de deelnemers opgesloten worden in een ruimte, waaruit zij een uitweg moeten zien te vinden. Een escaperoom daagt de deelnemers uit puzzels op te lossen, aanwijzingen op te volgen of verbanden te zien. In een kort tijdsbestek passeren tal van emoties de revue, zoals stress, blijdschap, verslagenheid en euforie. Een escaperoom is een leuke activiteit om te doen met vrienden, collega’s of familie. De kunst is daarbij bovendien om zo goed mogelijk samen te werken.

Productontwikkeling
Stichting Citymarketing Terneuzen is nauw betrokken bij de komst van de escaperoom en het gekozen thema. Het initiatief past binnen de doelstellingen van de stichting. Citymarketeer Sara Jansen geeft advies en draagt vanuit de stichting financieel bij aan de realisatie van de escaperoom.

Escaperoom in de Noordstraat
De exploitatie van de escaperoom ligt in handen van ondernemer Rudi de Kooning. Hij is eigenaar van De Werelt Games in Goes. Daarbij horen onder andere twee escaperooms. De escaperoom in Terneuzen opent in de Noordstraat 8. Citymarketing pleitte voor deze locatie met het oog op het trekken van bezoekers naar het stadscentrum en de lokale horeca. Ook omdat er vergevorderde plannen zijn om na de opening van de escaperoom interactieve stadswandelingen/puzzeltochten voor groepen op te zetten.

De Vliegende Hollander
De keuze voor het thema De Vliegende Hollander past bij een breder streven van Stichting Citymarketing Terneuzen en de gemeente Terneuzen om deze unieke Terneuzense sage in te zetten bij de promotie van de stad.

Reserveren kan nu via www.escaperoomterneuzen.nl